• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep

Förlust i målrik tillställning

13 september 2014 22:08

På lördagskvällen var det dags för premiär i SHL med bortamatch mot HV71. Det blev en målrik tillställning där hemmalaget gick segrande ur striden med 6-4, efter att LHC tappat en 1-4 ledning.


HV71 öppnade starkt i den första perioden och skapade direkt ett par väldigt bra chanser, bland annat hade Mattias Tedenby en stolpträff.

Efter ett par minuter av press från hemmalaget kom Linköping in i matchen och fick så småningom igång sitt anfallsspel. Efter sju och en halv minut tog Linköping ledningen i matchen, genom Jacob Micflikier som med ett finurligt avslut hittade in med pucken bakom Wesslau.

Fem minuter senare var det dags för nästa mål framåt för Linköping. Mattias Sjögren fick pucken av Chad Kolarik och placerade pucken högt i nättaket bakom HV-målvakten.

HV tog sig tillbaka in i matchen och efter sexton och en halv minut reducerade hemmalaget ställningen till 1-2 genom Eric Christensen, vackert framspelad av Mattias Tedenby.

LHC slog tillbaka direkt och återtog sin tvåmålsledning när Magnus Johansson vispade upp Linköpings tredje mål i matchen bakom Wesslau.

Det var en förstaperiod där båda lagen gav och tog från varandra med öppet spel och många målchanser.

I den andra perioden spelade LHC fortsatt bra i offensiven och vållade problem för HV:s försvarsspel. HV, som till den andra perioden bytte ut Wesslau till förmån för Erik Ersberg, spelade emellertid något bättre i egen zon och försökte få stopp på LHC.

Men det var ett dåligt försvarsagerande från HV som bidrog till LHC:s fjärde mål i matchen. Jacob Micflikier fiskade upp en retur framför mål och placerade in sitt andra mål för kvällen.

Nio minuter in i perioden kom dock det moment som förändrade matchbilden. Jeff Taffe fick matchstraff efter en tackling på HV71:s back Emil Johansson. Under de fem minuter som väntade i boxplay drog LHC på sig ytterligare två utvisningar vilket innebär två sessioner med tre mot fem för Linköping.

HV utnyttjade det på bästa sätt och gjorde mål två gånger om. Björn Melin satte 2-4 efter en tilltrasslad situation framför mål och Marcus Nilson hittade en lucka bakom Högberg med ett välriktat avslut.

Därmed var LHC:s i uddamålsöverläge inför den tredje perioden.

En tredje period där hemmalaget red väldigt mycket på inspiration och momentum. LHC hade stundtals lite problem att hänga med och gästernas anfallsspel skymtades inte speciellt mycket under den tredje akten. Tre minuter in på perioden kvitterade HV genom Patrik Carlsson, som i en spelvändning fick pucken av Christoffer Törngren och satte dit pucken bakom Marcus Högberg.

Efter tio minuter fick HV:s Chris Campoli en utvisning för tripping. I powerplay tryckte LHC på, men siktet var inte rätt inställt. Bäst chans fick Chad Kolarik med öppet mål, men när Kolarik tryckte av skottet lyckades Kristoffer Berglund slänga sig fram och täcka skottet.

Fjorton minuter in i perioden tog HV ledningen för första gången i matchen genom Calle Ridderwall som slog in en lös puck bakom Marcus Högberg.

I slutskedet av perioden tryckte LHC på och tog ut målvakten för att pressa på ytterligare. Men istället för kvittering gjorde HV 6-4 i tom målbur och matchen var därmed avgjord.