• Huvudsponsorer

Kanadensisk målvakt till LHC

2 april 2020 14:00
Pressmeddelande

21-åriga målvakten Stephanie Neatby är det senaste tillskottet till LHC:s SDHL-lag. Hon har under de senaste fyra åren representerat Princeton University.


Det blir på många sätt ett nytt äventyr för LHC:s nya burväktare. Det är första säsongen som hon ska testa sina vingar utanför Nordamerika.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att åka över atlanten och representera Linköping. Det kommer bli första gången som jag är tillbaka i Europa sedan jag var tre år och jag kan knappt tänka mig ett bättre land eller stad att komma till, säger Stephanie.

Hon är väl medveten om att hon kommer till en klubb som har en historia av framstående målvakter, däribland Kim Martin-Hasson och Florence Schelling.

– Det är fantastiska målvakter som definitivt inspirerar mig att jobba så hårt som möjligt för den här klubben. Både Kim och Florence hade väldigt framgångsrika år i NCAA (Collegeligan) och dominerade sedan under sina karriärer i LHC. Det är väldigt stora skor att fylla, men jag kommer att använda dem som inspiration för den kommande säsongen.

Stephanie ser fram emot att få vara en del av SDHL, som hon anser är den bästa ligan i Europa och kanske till och med den främsta i världen.

– SDHL har en historia av väldigt framstående spelare och många som har representerat sina landslag. Jag ser fram emot att vara en del av den här ligan. Jag har läst på om Linköpings historia och har sett att vi har flera av ligans legendarer som har spelat i klubben, bland annat Denise Altmann som vi lyckligtvis har kvar som materialförvaltare.

Hon beskriver sig själv som en kreativ person som älskar att möta nya människor och utforska olika aktiviteter med vänner. Hon kommer få all anledning att göra just detta i sin nya hemstad, Linköping.

Stephanie har skrivit på för två år i LHC.