Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Onsdag Ons 8 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Onsdag Ons 15 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Idag 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Fredag Fre 8 Oktober Okt

Första nyförvärvet är klart!

20 mars 2020 10:20
Pressmeddelande

En lugn person som gillar att spela Padel, hejar på Manchester City i fotboll och som förra säsongen stod för 20 poäng i SHL. Där här ni den kortfattade beskrivningen av LHC:s första nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Möt 22-årige backen Filip Berglund.


Filip Berglund är född och uppvuxen i Bergsbyn, strax utanför Skellefteå. Där togs de första skridskoskären, vilket senare skulle leda till spel med Skellefteå AIK från tolvårsåldern. Nu vid 22-års ålder (han fyller 23 i maj) lämnar flyttlasset för första gången Västerbotten för att landa i Östergötlands residensstad, då han sedan en tid tillbaka har skrivit på för LHC.

– Jag ser det som något väldigt spännande. Det blir första klubben för mig utanför Skellefteå och det känns jäkligt kul att få se något annat och hur det fungerar i en annan miljö. Jag hade ett väldigt bra snack med ”Pajen” (Niklas Persson, GM i LHC) och även fast LHC hade en tuff säsong i år så har föreningen något väldigt intressant på gång, säger Filip.

En snabb kik över Filip Berglunds karriär visar att det är en kille som i yngre dagar hade ett poängsnitt värdigt en forward, trots att han utgår från en position längre ner i banan. Under seniortiden har utveckligen gått mer mot en tvåvägsback, med färdigheter som kan nyttjas över isens fulla längd och bredd.

– Jag var en offensiv back under min tid som junior för att sen utvecklas mer till en tvåvägsback när jag kom upp i SHL. Nu kommer jag med en bra säsong i ryggen där jag har fått göra en hel del poäng och spela i powerplay, så jag hoppas kunna fortsätta bidra offensivt i LHC-tröjan.

I Linköping kommer Filip att återförenas med coachen som var med att ta upp honom i Skellefteås SHL-lag, LHC:s nuvarande huvudtränare Bert Robertsson.

– Det är klart att det har spelat in att Bert är tränare i LHC. Jag hade honom under tre år i Skellefteå, vi känner varandra väl och vi har ett samarbete som har funkat bra. Jag känner att jag har utvecklats mycket under honom och han är ju en person som går allin i allting han gör. I och med flytten till Linköping så hoppas jag kunna utvecklas ännu mer och lyfta mitt offensiva spel ännu mer och bidra med poäng till LHC.

När han ombeds beskriva sig själv som person kommer svaret väldigt naturligt:

– Jag är en ganska lugn person som gillar att skämta mycket och ha kul. Utanför ishallen umgås jag mycket med min flickvän och jag har ganska nyligen fått Padel som intresse. Det blir också en hel del fotbollstittande.

Favoritlag?
– Manchester City, så jag får ganska mycket skit, säger han och skrattar som avslutning på vårt samtal.

Filip Berglund har skrivit på ett tvåårskontrakt med LHC.

Vi säger varmt välkommen till Cluben, Filip!

Hör LHC:s General Manager Niklas Persson kommentera Filip Berglund i det avsnitt av LHC Podden som släpps under dagen