LHC skriver kontrakt med tre spelare
Publicerad: 2013-10-17

Backduon Carl Dahlström och Anton Karlsson samt forwarden Claes Nordén har skrivit på varsitt tvåårskontrakt med Linköpings Hockey Club. Kontrakten träder i kraft från och med säsongen 2014/2015.
– Det här är tre spelare som vi vill ha under LHC-flagg. Vi kommer att följa deras utveckling noga inför säsongen 2014/2015, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.

Forwarden Claes Nordén är egen LHC-produkt som under årets säsong spelar i Hockeyallsvenskan med Mora IK. Claes är en karaktärsspelare som representerar hårt jobb över hela banan.

– Det är självklart en dröm att få skriva kontrakt med Linköping, det har alltid varit det stora målet. Just nu tänker jag inte så mycket på det för den här säsongen är det Mora som gäller och jag ska göra mitt bästa här, säger Claes Nordén.

– Claes vet vi sedan tidigare är en väldigt bra karaktär och lägger alltid ner ett hårt arbete i alla situationer.

Backen Anton Karlsson fick under fjolårssäsongen chansen i A-laget och stod för ett par imponerande insatser. Precis som Claes Nordén tillbringar han årets säsong med Mora i Hockeyallsvenskan.

– Det är jättekul att få hamna i en förening som LHC. Men jag fokuserar inte så mycket på det just nu utan tar match för match i Mora, säger Anton Karlsson.

– Anton är en stabil och spännande back, säger Hemlin.

Carl Dahlström gör sin andra säsong i LHCs juniororganisation och har under sin tid i LHC visat upp goda kvalitéer. Under årets European Trophy fick han visa upp sig i A-laget och gjorde tre bra matcher mot kvalificerat motstånd.

– Det är väldigt roligt. Jag trivs bra i Linköping, trivs med alla i föreningen och ser fram emot att representera LHC framöver, säger Carl Dahlström.

– Calle gör det bra vi vårt J20-lag och har gjort en hel del inhopp i A-laget under European Trophy, säger Hemlin.

Webredaktör Gustaf Pettersson
Huvudpartners