• Huvudsponsorer

Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 2 Januari Jan
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Måndag Mån 20 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan

Figren: "Det blir som alltid en het fight"

18 september 2018 15:50
Intervju

Om två dagar är det dags att möta rivalerna i HV71 för första gången den här säsongen. Vi kollar läget i Jönköping och tar pulsen på HV71 med hjälp av den förre LHC-forwarden Robin Figren.


HV71 har i likhet med LHC spelat sju träningsmatcher samt en match i SHL. Under de sju träningsmatcher som spelades gick Jönköpingslaget segrande ur striden vid fem tillfällen, samtliga mot meriterat motstånd. I SHL-premiären däremot blev det förlust mot Färjestad med 3-1.

– Det har varit en bra försäsong för både laget och för egen del. Pilar pekar åt rätt håll, även om både jag själv och laget vet att det finns mer att ta av, säger Robin Figren.

Till årets säsong har HV71 byggt om litegrann. Hela tretton nya spelare finns i truppen, där ibland hemvändande Simon Önerud och backen Mikko Lehtonen som fanns på isen senast HV vann SM-guld.

– Vi är ett brett lag, utan att för dess skull inte sakna spets. Vi har fått in en del spelartyper som vi saknade förra året.

Matcherna mellan Linköping och HV71 är alltid heta bataljer. Senast lagen möttes var det fullskaligt slagsmål och puckar som sköts mot varandra redan under uppvärmningen. Att hålla huvudet kallt är något som blir viktigt enligt den förre LHC-forwarden.

– Det blir som alltid en het fight, där de med kallast hjärnor kommer att gå vinnande. Varma hjärtan lär alla spelare ha ändå. Vi kommer med ett jädra sug inom laget, och göra allt för att skrapa ihop våra första poäng.

Robin medger att det är speciellt för honom att komma tillbaka och möta LHC i Saab Arena.

– Det tycker jag. Jag har speciella band till alla klubbar och städer jag har spelat i. Mina år i LHC var en fin tid, där jag under år två fick spela en av mina roligaste slutspelsserier, den mot HV71. En het och händelserik serie, med sjukt bra spelare i båda lagen.

Har du pratat med någon av dina tidigare lagkamrater inför den här matchen?
– Nu är det väl bara Sebbe och Bäckis som är kvar från den tiden, och dessa herrar har jag inte hunnit prata med. Vi hinner säkert byta några glosor efter matchen istället.

*Missa inte att boka din plats till torsdagens derby mot HV71. Biljetter bokar du här