Juniorsatsningen forsätter
Publicerad: 2012-08-08

I våras belönades fyra spelare från JSM-mästarna med A-lagskontrakt. Nu har Linköpings Hockey Club skrivit kontrakt med ytterligare två spelare från guldlaget, Marcus Högberg och Jesper Pettersson.

Efter JSM-guldet i våras skrev Linköpings Hockey Club kontrakt med fyra spelare från guldlaget. Idag kan vi presentera att ytterligare två spelare från det framgångsrika J20-laget har skrivit kontrakt med LHC.

Det handlar om målvakten Marcus Högberg samt backen Jesper Pettersson. Båda spelarna har skrivit på för två år, ett avtal som tar sin början först säsongen 2013/2014 och sträcker sig sedan över 2014/15. Fram till dess kommer de att vara backup till A-laget.

– Vi fortsätter vår juniorsatsning, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin i en kort kommentar.

Målvakten Marcus Högberg kom till Linköping från Örebro inför säsongen 2010/2011 och har avverkat en säsong i förenings J18-lag samt en säsong i J20-laget där han var en av nyckelspelarna under JSM-slutspelet som slutade med en guldmedalj.

Backen Jesper Pettersson går in på sin tredje säsong i Linköping och har precis som Högberg gjort en säsong i respektive juniorlag. I våras stod Jesper för en stark prestation i U18-VM där han noterades för 2 poäng (1+1) och var +7 i plus/minus-statistiken. Trots detta fick Jesper nöja sig med att åka hem med en silvermedalj efter finalförlusten mot USA.

Redaktör Gustaf Pettersson
Huvudpartners