Två kanadensiskor ansluter till SDHL-laget
Publicerad: 2020-08-02
Pressmeddelande
Lagbygget till säsongen 2020/2021 är färdigställt. De sista två pusselbitarna in i laget blir backen Celine Tardif samt forwarden Rhyen McGill.

Celine Tardif spelade under föregående säsong i Göteborg HC och stod för elva assist på 32 matcher.

– Att jag ville komma till Linköping har mycket att göra med organisationen och deras syn på spelarutveckling. Jag är den typen av spelare som verkligen gillar att lära mig genom utveckling och jag ser fram emot att ta till mig så mycket som möjligt, säger Celine.

Erfarenheterna från förra säsongen med Göteborg gav Celine en känsla för vad som krävs för att spela i Sverige.

– Det finns väldigt många talangfulla spelare så det pushade mig verkligen utanför min bekvämlighetszon och hjälpte mig att växa som spelare.

Rhyen McGill kommer närmast från spel på Clarkson University. Den kommande säsongen i Sverige blir hennes första utanför Nordamerika.

– Jag är väldigt exalterad. Jag har varit i Europa en gång tidigare, så det känns kul att få ett miljöombyte och en annan upplevelse. Det ska bli intressant att se hur saker och ting fungerar här.

Under de senaste fem åren har Rhyen kombinerat hockey och studier vid nyss nämnda Clarkson University, en tid som hon talar väldigt väl om.

– Tiden på Clarkson var väldigt rolig, det är en ganska liten stad och ett väldigt tajt samhälle. Det var ett bra hockeyprogram och jag hade en väldigt bra tid här.

Rhyen har redan anslut till laget medan Celine väntas göra det inom de närmaste dagarna.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners