Linnea debuterar i landslaget
Publicerad: 2020-10-22
Nyhet
18-åriga LHC-forwarden Linnea Johansson har öppnat SDHL-säsongen starkt, vilket inte har gått obemärkt förbi. Idag fanns hon nämligen i Ulf Lundbergs landslagstrupp som samlas i Sundsvall 2-6:e november.

Det svenska landslaget samlas i dagarna fem för läger samt två landskamper mot Danmark respektive Norge.

Det blir Linneas första landslagsuppdrag som senior. Sedan tidigare står hon noterad för 42 landskamper med U18-landslaget, varav tio har varit i VM-sammanhang.

– I tisdags eftermiddag hade jag ett missat samtal från förbundskaptenen Ulf Lundberg, så jag ringde upp honom och då berättade han att jag var uttagen. Självklart blev jag väldigt glad, stolt och hedrad över möjligheten att dra på mig landslagströjan. Det är ett mål som jag har haft sedan jag var liten och som efter flera års hårt arbete går i uppfyllelse, säger Linnea.

Hon berättar vidare att hon och Ulf har haft en dialog under stora delar av säsongen.

– Ja, vi har haft en bra dialog. Han har också varit och sett en del matcher på plats, så det har varit ett bra sätt att lära känna honom.

Det blev en tisdag eftermiddag med mycket känslor och glädje över uttagningen.

– Jag skickade ett sms till Madelen Haug Hansen (lagkapten i LHC) direkt efter att jag hade lagt på samtalet och ringde sen till farmor, mamma och pappa. Det blev en hel del glädjetårar, avslutar hon.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners