• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

Tommy: "Hoppas att vi kan ta ytterligare steg"

28 november 2018 13:20
Inför Match

Efter tre dagars intensivt träningsschema är det dags att åter ställa in sig på match för Linköping Hockey Clubs SHL-lag. För motståndet står serieledande Luleå på bortaplan.


Linköping kommer närmast från en vinst mot Mora, där LHC nötte ner motståndet och vann med 2-1 efter ett avgörande med ett powerplay-mål genom Andrew Gordon. Vinsten var betydelsefull för självförtroendet, något som har märkts på de senaste dagarnas träning.

– Jag tycker att vi har haft en väldigt bra och positiv energi de senaste dagarna. Killarna har köpt in på det vi har velat nöta extra på och har investerat mycket de här dagarna. Det har varit riktigt kul att se, säger Tommy Jonsson.

Luleå har visat upp ett imponerande spel över den senaste månaden och har på de senaste åtta matcherna tagit sju segrar. Det är med andra ord en stor utmaning som väntar för LHC i morgon.

– De har varit väldigt konsekventa över tid och har gjort det väldigt bra. Vi är medvetna om att det blir ett ordentligt test för oss och vi måste komma upp i en hög nivå för att kunna vinna matchen. Jag tycker att vi är på rätt väg mot vart vi vill vara och jag hoppas att vi kan ta ytterligare steg i morgon.

Powerplay-spelet har varit ett aber för Linköping den senaste månaden. Mot Mora kom tillslut utdelningen i form av det avgörande målet från Andrew Gordons klubba, ett mål som betydde mer än tre poäng.

– Det är klart att det ger oss extra självförtroende när vi avgör matchen i den spelformen. Jag tycker att vi stod för mer attack i powerplay-spelet mot Mora och jag vill se att vi fortsätter på den inslagna vägen. Nu får vi tillbaka Lukas i laget och han är en viktig spelare för oss i den spelformen.

Hur ser det ut i laget?
– Vi har Almen Bibic, James Wright och Broc Little borta på grund av skador. Sen finns det någon eller ett par frågetecken där vi avvaktar med beslutet till matchdagen.