Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Onsdag Ons 8 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Onsdag Ons 15 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Idag 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Fredag Fre 8 Oktober Okt

Tommy: "Hoppas att vi kan ta ytterligare steg"

28 november 2018 13:20
Inför Match

Efter tre dagars intensivt träningsschema är det dags att åter ställa in sig på match för Linköping Hockey Clubs SHL-lag. För motståndet står serieledande Luleå på bortaplan.


Linköping kommer närmast från en vinst mot Mora, där LHC nötte ner motståndet och vann med 2-1 efter ett avgörande med ett powerplay-mål genom Andrew Gordon. Vinsten var betydelsefull för självförtroendet, något som har märkts på de senaste dagarnas träning.

– Jag tycker att vi har haft en väldigt bra och positiv energi de senaste dagarna. Killarna har köpt in på det vi har velat nöta extra på och har investerat mycket de här dagarna. Det har varit riktigt kul att se, säger Tommy Jonsson.

Luleå har visat upp ett imponerande spel över den senaste månaden och har på de senaste åtta matcherna tagit sju segrar. Det är med andra ord en stor utmaning som väntar för LHC i morgon.

– De har varit väldigt konsekventa över tid och har gjort det väldigt bra. Vi är medvetna om att det blir ett ordentligt test för oss och vi måste komma upp i en hög nivå för att kunna vinna matchen. Jag tycker att vi är på rätt väg mot vart vi vill vara och jag hoppas att vi kan ta ytterligare steg i morgon.

Powerplay-spelet har varit ett aber för Linköping den senaste månaden. Mot Mora kom tillslut utdelningen i form av det avgörande målet från Andrew Gordons klubba, ett mål som betydde mer än tre poäng.

– Det är klart att det ger oss extra självförtroende när vi avgör matchen i den spelformen. Jag tycker att vi stod för mer attack i powerplay-spelet mot Mora och jag vill se att vi fortsätter på den inslagna vägen. Nu får vi tillbaka Lukas i laget och han är en viktig spelare för oss i den spelformen.

Hur ser det ut i laget?
– Vi har Almen Bibic, James Wright och Broc Little borta på grund av skador. Sen finns det någon eller ett par frågetecken där vi avvaktar med beslutet till matchdagen.