J20 SuperElit: Strafförlust mot Färjestad
Publicerad: 2016-11-12

Andra matchen sedan uppehållets avslutning för LHC J20 slutade i en strafförlust mot gästande Färjestad BK.

Hemmapremiären mot Färjestad visade några av de saker som man hade föraningar om inför mötet.

En nypremiär för grabbarna, som senast spelade borta mot Örebro och kommit hem med en seger, för att sedan ta sig an Färjestad, som inte spelat på ca två veckor.

För LHC var det dock något som man visade energi för.

Man satte hård press under inledningen av den första perioden och provade tålamodet hos gästande laget. Inga chanser resulterade just då i något mål, utan man fick vända på klacken och se ett baklängesmål hos sig, när Färjestad spelade fram sitt läge genom vinst i närkamp längs med sargkanten.

I powerplay lyckades Emil Westerlund sätta dit sitt 15 mål för säsongen och 1-1 med mindre än minuten kvar på klockan.

Den andra perioden kan skrivas till Färjestads, nästan helt och hållet.

Förutom några få möjligheter för hemmalaget kunde man se pucken och pressen ligga i defensiv area, och Rasmus Hedström sattes under hårda prövningar.

En mållös andra period landade i den tredje perioden, där gästande laget fick inleda minuterna med spel i numerärt överläge, efter utvisning som kom till i slutsekunderna av den andra perioden.

Färjestad lyckades ta tag i möjligheten och ge sig själva ledningen under det inledande powerplayet, utan spelet fortsatte i samma takt som tidigare.

Det var dock en tillknäppt tillställning rakt igenom den tredje perioden, även om Färjestad tog ledningen halvvägs in i perioden vände det senare till LHC:s favör med deras 2-2, dryga 16 minuter in i tredje. Pontus Eklöf målskytt efter en mycket tilltrasslad situation mitt framför målet.

Allting fick avgöras på straffar, där Filip Nordström blev matchvinnare för gästande Färjestad.