Målfest när Linköping besegrade Växjö
Publicerad: 2012-09-24

Publiken i Cloetta Center trodde nog inte sina ögon på måndagskvällen. De fick bevittna en målfest utan dess like, en målfest som slutade med 8-3 seger för LHC. Carl Söderberg var en av matchens förgrundsfigurer med sina tre mål framåt.

Publiken som var på plats i Cloetta Center fick bevittna en väldigt intensiv inledning av den första perioden. Linköping kom ut och sköljde över motståndarna i Växjö och skapade anfall efter anfall och det tog inte mer än en och en halv minut innan LHC tog ledningen i matchen. Mattias Weinhandl snappade upp en puck i slottet, rundade sin back och la in pucken bakom en chanslös Fredrik Norrena. Linköping fortsatte att mala på och Växjö hade stora problem att hänga med när LHC skapade den ena målchans efter den andra.

När Växjö väl fick pucken och gick till anfall så var Linköpings försvarsspel samlat och redo att möta gästernas anfallsspel. Efter sex minuter fick hemmapubliken jubla ännu en gång när juniorforwarden Christopher Fish gjorde sitt första mål i Elitserien med ett rappt skott som letade sig in bakom Norrena. Växjö tog timeout efter Linköpings andra mål men den hjälpte föga. För två minuter senare kom nästa mål när Johannes Salmonsson gjorde sitt första elitseriemål i LHC-tröjan, ett mål som följdes upp av Carl Söderbergs fjärde mål för säsongen och 4-0 till LHC.

Linköping fortsatte att spela och det var stundtals undermåligt försvarsspel i Växjö. Gästerna fick dock chansen att ta sig tillbaka in i matchen med hjälp av två powerplay i periodens slutskede men då visade LHC varför man är ett av seriens bästa lag i boxplay.

Den andra perioden hann knappt börja innan det rasslade i Växjös målbur för femte gången. Carl Söderberg kom in i anfallszonen med bra fart och lyfte in pucken bakom Norrena. Efter Linköpings mål blev Växjö bättre och gästerna fick ett par längre anfall där de satte tryck på Linköping. LHC spelade bra försvarsspel men efter åtta minuter kom Växjös reducering när Liam Reddox lyckades lirka in pucken bakom Engstrand via köksvägen.

Växjö fick ytterligare ett bra läge till reducering när Johan Markusson stal pucken från Magnus Johansson och kom i ett friläge mot Engstrand, ett friläge som slutade med en bra räddning från Engstrand. LHC blev för en stund virriga i försvarszon och Växjö fick ytterligare ett friläge till skänks, ett friläge som Engstrand räddade och styrde över ribban.

Linköping gjorde sedan 6-1 när Carl Söderberg kom i slottet och gjorde sitt tredje mål för kvällen. Linköping hade med andra en trygg ledning när de kliv in omklädningsrummet efter andra perioden.

Linköping började med powerplay i den tredje perioden efter att Växjö dragit på sig en utvisning sent i den andra perioden. Då passade Växjö på att reducera matchen ännu en gång när Brad Moran fick in pucken bakom Engstrand. Minuten senare utökade LHC sin ledning genom Robin Figren som fick in pucken mellan benen på Norrena.

Båda lagen skapade målchanser utan att få till något ytterligare mål framåt, på grund av bra räddningar från de båda målvakterna. Period nummer tre präglades också av många närkamper, tuffa tacklingar och stundtals väldigt heta känslor. Växjö krympte avståndet till LHC efter tio minuter när Alexander Johansson fick in pucken via Christian Engstrands målvaktsklubba.

Efter tolv minuter fick Växjö chansen att spela fem mot tre efter två LHC utvisningar inom loppet av en och en halv minut. Växjö skapade flera chanser men Linköping visade upp ett väldigt bra spel i boxplay samtidigt som Christian Engstrand spelade bra mellan stolparna.

Linköping utökade ledningen efter drygt sexton minuter av den tredje perioden när Jonas Almtorp sköt in 8-3 målet i powerplay. Under de sista minuterna fick hemmalaget dessutom stående ovationer från en mycket nöjd hemmapublik.