Amerikansk duo till Cluben!
Publicerad: 2021-07-16
Lagbygget SDHL
Olivia Zafuto och Sydney Brodt. Det är de senaste tillskotten till LHC:s SDHL-lag inför den kommande säsongen.

24-åriga backen Olivia Zafuto kommer ursprungligen från området kring Niagra Falls och Buffala på den amerikanska östkusten. Collegekarriären spenderas på Colgate University, där hon under fyra år var en viktig kugge.

Den senaste säsongen valde hon att avsluta i Sverige och HV71, där Olivia bidrog med sex poäng på elva matcher. Nu väntar nästa äventyr i karriären då hon ansluter till Cluben.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det. Jag har aldrig varit i Linköping, så jag ser fram emot att utforska staden och jag har hört många bra saker från ett antal spelare som har spelat där tidigare, säger Olivia.

Olivia är en offensivt orienterad back, som vill hjälpa laget med att komma ut snabbt från egen zon och sedan följa med upp i anfallet.

– Jag skulle definitivt säga att det är min styrka. Jag älskar att följa med upp i anfallet och jag skulle säga att det offensiva spelet är min starka sida, men under de senaste åren har jag också jobbat med min defensiv. Jag hoppas att jag kan bidra med ett allround-spel.

{!A}

Från Minnesota, även känd som The State of Hockey, kommer 23-åriga forwarden Sydney Brodt. Hennes collegekarriär spenderade hon på University of Minnesota-Duluth, där hon under tre säsonger var lagkapten.

– Det var en fantastisk upplevelse att vara kapten på College och jag hoppas att jag kan ta med mig de ledaregenskaperna till Linköping, säger Sydney.

Utöver ledaregenskaperna så vill Sydney ta sin fart till Linköping och SDHL.

– Jag gillar att använda min fart och skridskoåkning. Jag spelar oftast som ytterforward, så jag vill använda min fart för att komma runt försvaret och skapa anfall med hjälp av min spelförståelse.

{!B}

Båda spelarna har skrivit på för ett år.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán