Trendbrott i Karlstad
Publicerad: 2021-11-04
Nyhet
Med en allt starkare lineup börjar också poängen trilla in. Det blev en poäng i tisdags, på torsdagskvällen blev det tre. Vägen dit gick genom att besegra Färjestad med 5-2.

– Mycket bra saker att ta med sig. Kul att se att vi två matcher i rad är bra med pucken och för matcherna. Det är så här vi vill spela och vi har hittat tillbaka till det nu. Vi har fått tillbaka lite folk från skador och då ser man att vi är väldigt kompetent lag, säger Eddie Larsson.

LHC öppnade målskyttet i matchen i den femte minuten när Broc Little gjorde ett lika viktigt som förlösande mål i powerplay.

Efter målet skapade LHC ytterligare chanser och var tydligt i förarsätet spelmsässigt.

Hemmalaget slog emellertid tillbaka. Först tilldömdes de en straff som Daniel Viksten förvaltade och kort därefter tog de ledningen genom Michael Lindqvist.

LHC höll i den spelmässiga tanken och fortsatte att styra händelserna i den andra perioden. Halvvägs in i mellanakten gav det också resultat i form av en kvittering signerad Broc Little.

Med två minuter kvar att spela tog också LHC ledningen när Markus Ljungh satte dit 3-2 i ett flygande anfall.

I den tredje perioden försökte Färjestad åstadkomma något framåt, men LHC spelade mycket stabilt och moget i försvarsspelet. När Jesper Pettersson gjorde 4-2 i powerplay såg det väldigt bra ut för tre poäng.

LHC fortsatte att ha god kontroll på händelserna och i den sista minuten punkterade man matchen när Alexander Johansson satte 5-2 i tom målbur.

Nu väntar match mot Rögle på lördag, den sista innan landslagsuppehållet.

– Vi har en match kvar till uppehållet, så det är inget at spara på. Vi ska kräma ur kropparna på lördag och förhoppningsvis ta en trea till innan vi går på uppehåll, avslutar Eddie.