• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 3 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Fredag Fre 22 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar

LHC förstärker med Ulmer

6 december 2010 17:15

Linköpings Hockey Club värvar den kanadensiske forwarden Jeff Ulmer, 33. Ulmer kommer närmast från ryska KHL, men har tidigare spelat med MODO i Elitserien.


Jeff Ulmer är en 33-årig kanadensare som alltså tidigare spelat i Elitserien med MODO. Han är en duktig skridskoåkare med ett bra skott.

– Det känns mycket bra att få in Jeff på så här kort varsel nu när laget är litet skadedrabbat, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin.

Jeff Ulmer har denna säsong representerat Novokuznetsk Metallurg i ryska KHL men inte trivts särskilt bra hockeymässigt i Ryssland. På 24 matcher har det bara blivit tre poäng.

Bättre gick det ifjol då Jeff spelade med Frankfurt Lions och gjorde hela 74 poäng via 37 mål och lika många passningar på 56 matcher. Sejouren i MODO 2008/2009 innebar 27 matcher och 15 poäng för den högerskjutande kanadensaren.

Jeff Ulmer landar i Linköping redan ikväll och om pappersexercisen går optimalt är han spelklar redan mot Brynäs på tisdagkvällen.

– Det är inget vi kan räkna med, vi hoppas givetvis så att det inte är pappersarbetet som styr om han ska spela utan mer sin egen form efter resan och tränarnas tankar. Till torsdag ska han då definitivt kunna vara igång, säger Hemlin.

LHC har en hel skador på forwardssidan, Pontus Petterström och Jari Tolsa saknades senast och Andreas Jämtin och Martin Laumann Ylven utgick på grund av nya skador. Jämtin blir borta ett tag medan det är från dag till dag på de övriga.

Kontraktet med Jeff Ulmer gäller resterande del av den här säsongen.