SHL-lagets fysteam är klart!

16 maj 2021 16:33
Nyhet

På måndag kommer LHC:s SHL-lag dra igång den kollektiva träningen, under ledning av det nya fysteamet.


Sedan tidigare har vi berättat att Sebastian Karlsson kommer in som huvudansvarig för fysteamet i sin roll som individuell spelarutvecklare med fokus på off-ice verksamheten.

Till sin hjälp i den operativa verksamheten har han fysioterapeuten Albin Lorentzon och Nanna Holm-Glaas, mångårig målvaktstränare inom LHC Academy som är utbildad inom Sports Science på GIH.

– Det är tre personer med olika kompetenser och erfarenheter som kommer att komplettera varandra på ett väldigt bra sätt. Det som de har gemensamt är att alla tre har spelat på högsta nivån i Sverige och har ett genuint intresse för fysträning och utveckling, säger Niklas Persson, General Manager i Linköping Hockey Clubs SHL-lag.

Träningsupplägget inför den kommande säsongen är lite annorlunda mot tidigare. Vissa delar finns kvar sedan tidigare, men det kommer också att finnas lite nya inslag både vad gäller träningsredskap och utförande.

– Vi har hämtat inspiration via ett mentorskap med personer som dagligen ägnar sig åt forskning på allra högsta nivå inom elitidrott. Genom mentorskapet har vårt fysteam kunnat bolla idéer och tankar kring upplägget utifrån den senaste vetenskapen och på så sätt säkerställa att vi hela tiden ligger i framkant.

Sebastian Karlsson kommer att leda större delen av träningen. Albin Lorentzon kommer att vara ansvarig för spelarnas prehabiliterings- och rehabiliteringsträning. Nanna Holm Glaas kommer att vara involverad i planeringen av träning samt vid utförandet av lagets fystester,