• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Linnea om starka starten: "Varit ett bra jobb från både laget och coacherna"

16 oktober 2020 21:19
Intervju

Linnea Johansson flyger fram i LHC-tröjan just nu. Hennes tidigare säsongsbästa om nio poäng är på väg att ryka all världens väg när SDHL-laget nu går in i en viktig helg.


Linköping valde att göra en omstart och nysatsning inför årets säsong. Den har hittills fallit väl ut. Efter nio spelade omgångar är LHC på tredjeplats i tabellen och har redan skapat sig ett försprång till lagen nedanför. Enligt Linnea är det resultatet av ett bra jobb från såväl spelartrupp som lagledning.

– Vi har ett helt nytt team i år och jag tycker att Thomas har pushat det bra och när vi har behövt lyftas så har han gjort det. Det har varit ett bra jobb från både laget och coacherna, säger Linnea.

Linköping går in i helgen stärka av förra veckan. Tre matcher resulterade i tre segrar, där framförallt vinsten mot serieledande Brynäs sticker ut.

– Vi hade ett möte innan veckan började. Vi hade en match mot Göteborg där vi inte kom upp i vår kapacitet, så det var ett välbehövligt möte där vi gick igenom vad som behövdes ändras och man märkte det direkt på träningen efteråt. Vi visste att vi kunde ta nio poäng den veckan, sen är det så klart stärkande att vinna mot Brynäs och det var viktigt för självförtroendet.

En ytterligare delförklaring till lagets starka start är det nya spelsystem som huvudtränare Thomas Pettersen jobbar idogt efter.

– Det är väldigt viktigt att vi jobbar efter strukturen och Thomas är på oss hela tiden om den. Vi vet att när vi spelar efter den så kan vi slå alla lag varje dag veckan, så det är bara att jobba på med den.

Vad är den största skillnaden från tidigare år?
– Jag tycker att det är helt annorlunda i år och mer struktur. Vi har en tydligare gameplan som vi verkligen följer och Thomas gör ett jättebra jobb med videodelen så att vi kan få feedback. Sen har vi ett lag som kommer ner hit och gör jobbet varje dag.

Det hårda jobbet är en sak som genomsyrar SDHL-lagets verksamhet och framfart. Framförallt är det något som gäller samtliga spelare, oavsett vad det står på ryggen. OS-medaljören Jennifer Wakefield är en av de som går i bräschen.

– Det är otroligt viktigt att det finns spelare som sticker ut. Wakefield till exempel är väldigt meriterad och alla kan ta efter henne i det hon gör. Det är tryggt för laget att ha en sådan spelare som visar vägen och kan ta kommando ute på isen.

För Linnea har säsongen inneburit ett positionsbyte från ytterforward till center.

– Thomas var på mig i början av säsongen och ville ha mig som center, och jag var till en början ganska skeptisk. Men jag tycker att han gjorde det väldigt bra och jag får ut mycket mer av mitt spel. Jag känner mig mer delaktig i varje byte, har en mer rörlig position där jag får använda min skridskoåkning.

Så var det där med poängfacit. Hon står redan på åtta poäng och om hon följer sitt snitt kan hon räkna in en ny personlig högsta notering efter helgens match.

–Jag har haft en bra sommarträning, har jobbat hårt och jag sätter mig i obekväma situationer varje dag. Jag försöker göra maximalt på varje träning och inte komma ner hit bara för att. Sen har jag fått stort förtroende av Thomas och jag vet att han backar mig även om det skulle gå snett någon gång.

Vad förväntar du dig av helgen?
– Jag tror att vi förväntar oss ett annat AIK, de kommer från några segrar. Vi har satt oss i en bra position i tabellen, så vi måste komma ut starkt från start. Det är sex poäng viktiga som måste tas hem i helgen.