• Huvudsponsorer

Andra raka vinsten

26 oktober 2017 22:25
Efter Match

Linköping har för första gången den här säsongen tagit två segrar i fulltid i rad. Efter tisdagens storseger blev det betydligare jämnare i returmötet med Rögle men LHC drog det längsta strået och vann med 4-2.


En av de kedjor som har varit riktigt bra på senare tid är den med bröderna Ken Andre- och Mathis Olimb samt Daniel Olsson-Trkulja. Den kedjan var också den som såg till att LHC hade 3-1 på tavlan efter den första perioden.

– Det var sjukt skönt att göra mål. Jag har haft många lägen och jag tycker att vi har spelat bra. Vi har skapat sjukt mycket men jag har inte lyckats trycka in pucken. Så det var skönt att det kom idag, säger Daniel.

LHC började annars lite trevande och i den fjärde minuten var det faktiskt bortalaget Rögle som tog ledningen genom Bryan Lerg. Linköping vände sedan efter mål av Anton Karlsson (hans första i Saab Arena), Andrew Gordon och nyss nämnde Daniel.

I den andra perioden reducerade Rögle till 3-2 genom Ludvig Rensfeldt men i slutet av perioden utökade LHC till 4-2 efter mål av Ken Andre Olimb i powerplay.

Under den tredje perioden försökte Rögle komma tillbaka och skapade ett antal heta chanser. LHC höll emellertid ställningen hela vägen ut och inkasserade en viktig vinst.

– Det var en bra match. Vi spelar med hög fart och vi försöker spela pucken istället för att kasta iväg den. Vi bjuder dock på lite för mycket i tredje perioden och det kändes som att vi nästan blev lite rädda för att släppa in en kasse till. Men på det stora hela var det bra.

Bra prestation av din kedja idag igen. Ni verkar ha hittat bra kemi?
– Vi kompletterar varandra väldigt bra. De är riktigt starka på pucken i anfallszon och jag försöker vara lite spindeln i nätet. Jag försöker göra mig fri i mitten och få den så att jag antingen kan avsluta eller spela tillbaka till dem. Jag gillar också att snurrar i hörnen men det har blivit mindre av det nu när jag spelar med de två.