• Huvudsponsorer

Backar förlänger kontrakten

23 mars 2012 14:21

Idag blev det klart att backarna Magnus Johansson, Niclas Hävelid och Albin Lorentzon förlänger sina kontrakt med Linköpings HC.


Johansson noterades för 29 poäng på 55 matcher och hamnade på tredje plats i backarnas poängliga. Hävelid, som pangade in hela fem mål i powerplay, hade en istid på 23:26 minuter/match. Magnus är klar för två nya år, medan Niclas har skrivit på för ett år.

- Magnus och Niclas är stabila pjäser i vår backuppsättning, dessutom är det personer som vi vill skall finnas i laget. Det är glädjande att vi förlängt med dem, säger sportchefen Johan Hemlin.

Ett tvåårigt avtal är även påskrivet med Albin Lorentzon. LHC-produkten återvände till hemstaden efter några säsonger i Comet (Norge) och Örebro. Han noterades för ett mål och en assist och var en viktig kugge i defensiven.

- Albin har tagit rejäla kliv under den gångna säsongen och han visar en härlig attityd till uppgiften. En bra rollspelare, kommenterar Hemlin.

Samtidigt står det klart att centern Jaroslav Hlinka inte erbjuds något nytt kontrakt. Den tjeckiske forwarden varit med i toppen av lagets interna poängliga under sina tre första säsonger, men hade det desto tyngre ifjol med bara 22 poäng på 42 matcher. Totalt blev det 183 poäng på 206 framträdanden i LHC-dressen.

- Jaroslav har varit här under fyra säsonger, men till kommande säsong vill vi minimera artistsituationen så den här lösningen blir helt naturlig för oss, avslutar sportchefen.