• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Cappe inför ECL-finalen: "I mitt tycke är det de två bästa lagen i Europa"

4 februari 2020 14:59
Intervju

LHC:s E-sportlag har fullt upp under den här veckan. Måndagens dubbelmöte med Skellefteå i eSHL var startskottet på en vecka som innehåller ytterligare en omgång i eSHL men också finalspelet i ECL, den europeiska ligan där LHC är toppseedade.


Under tisdagskvällen spelas match 1-3 i ECL:s finalspel, där motståndet består av andraseedade HAVU Gaming. Grundseriemötena mellan lagen slutade med varsin seger med 2-1 efter overtime, så att det kommer att bli en sprakande final råder det inga tvivel om.

– Vi ser verkligen fram emot att dra igång finalserien mot HAVU. Det är ett lag som, precis som oss, har varit på den högsta nivån under en längre tid och som består av riktigt bra spelare. I mitt tycke är det de två bästa lagen i Europa som möts i finalen och vi ska göra allt för att ta hem den här titeln, säger Casper Lundgren, målvakt i LHC.

Vad kommer vi att få se i de här matcherna?
– Det är två lag som har en otroligt hög skicklighetsnivå men som också är samspelta och vet hur man ska nyttja varje spelares styrkor. Men trots den här höga skicklighetsnivån och offensiva kraften som finns i lagen så tror jag på en ganska målsnål matchserie, då försvarsspelet kommer vara extra mycket i fokus.

Faktum är att de här två lagen har erfarenhet av att möta varandra i ECL:s finalspel. Förra säsongen var det HAVU, då under namnet Written in the stars, som vann mot LHC, då under namnet Filadelphia. Nu är LHC ute efter revansch.

– Vi är väldigt sugna på att ta hem den här titeln, vilket skulle bli den första för oss som LHC. Vi kommer verkligen att ge allt i den här finalserien och göra alla LHC-fans stolta över oss. Att vi dessutom har revansch att utkräva på HAVU inspirerar oss ytterligare.

I eSHL har LHC varvat upp mer och mer för varje vecka. Framförallt har Paul ”PleeMaker” Arontie varit i storform, då han har noterats för 23 poäng de senaste fem matcherna.

– Vi är i bra form och har bra självförtroende efter insatserna i eSHL. Vi hoppas att vårt matchande ska ge resultat även i ECL-finalen, då vi har varit igång mer på slutet än vad HAVU har varit som lag.

Hur mycket betyder stödet från LHC-supportrarna?
– Det betyder jättemycket och gör oss ännu mer motiverade att verkligen prestera under det här finalspelet. Så fortsätt gärna att följa matcherna i chatten, skriv lite sköna kommentarer och fortsätt heja. Vi blir extra peppade och i slutändan kan det vara det som avgör, avslutar Casper.