Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Lördag Lör 13 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Cappe inför ECL-finalen: "I mitt tycke är det de två bästa lagen i Europa"

4 februari 2020 14:59
Intervju

LHC:s E-sportlag har fullt upp under den här veckan. Måndagens dubbelmöte med Skellefteå i eSHL var startskottet på en vecka som innehåller ytterligare en omgång i eSHL men också finalspelet i ECL, den europeiska ligan där LHC är toppseedade.


Under tisdagskvällen spelas match 1-3 i ECL:s finalspel, där motståndet består av andraseedade HAVU Gaming. Grundseriemötena mellan lagen slutade med varsin seger med 2-1 efter overtime, så att det kommer att bli en sprakande final råder det inga tvivel om.

– Vi ser verkligen fram emot att dra igång finalserien mot HAVU. Det är ett lag som, precis som oss, har varit på den högsta nivån under en längre tid och som består av riktigt bra spelare. I mitt tycke är det de två bästa lagen i Europa som möts i finalen och vi ska göra allt för att ta hem den här titeln, säger Casper Lundgren, målvakt i LHC.

Vad kommer vi att få se i de här matcherna?
– Det är två lag som har en otroligt hög skicklighetsnivå men som också är samspelta och vet hur man ska nyttja varje spelares styrkor. Men trots den här höga skicklighetsnivån och offensiva kraften som finns i lagen så tror jag på en ganska målsnål matchserie, då försvarsspelet kommer vara extra mycket i fokus.

Faktum är att de här två lagen har erfarenhet av att möta varandra i ECL:s finalspel. Förra säsongen var det HAVU, då under namnet Written in the stars, som vann mot LHC, då under namnet Filadelphia. Nu är LHC ute efter revansch.

– Vi är väldigt sugna på att ta hem den här titeln, vilket skulle bli den första för oss som LHC. Vi kommer verkligen att ge allt i den här finalserien och göra alla LHC-fans stolta över oss. Att vi dessutom har revansch att utkräva på HAVU inspirerar oss ytterligare.

I eSHL har LHC varvat upp mer och mer för varje vecka. Framförallt har Paul ”PleeMaker” Arontie varit i storform, då han har noterats för 23 poäng de senaste fem matcherna.

– Vi är i bra form och har bra självförtroende efter insatserna i eSHL. Vi hoppas att vårt matchande ska ge resultat även i ECL-finalen, då vi har varit igång mer på slutet än vad HAVU har varit som lag.

Hur mycket betyder stödet från LHC-supportrarna?
– Det betyder jättemycket och gör oss ännu mer motiverade att verkligen prestera under det här finalspelet. Så fortsätt gärna att följa matcherna i chatten, skriv lite sköna kommentarer och fortsätt heja. Vi blir extra peppade och i slutändan kan det vara det som avgör, avslutar Casper.