Kristian Näkyvä är klar för Cluben!
Publicerad: 2016-05-18

Kristian Näkyvä återvänder till SHL för spel med Linköping Hockey Club. Den 25-årige finske backen kommer närmast från spel i AHL med Milwaukee Admirals, farmarlag till Nashville Predators.

Kristian gjorde stor succé när han under säsongen 2014/2015 stod för 29 poäng på 55 matcher i SHL:s grundserie samt ytterligare 4 poäng på 9 matcher i SM-slutspelet, då med Luleå Hockey som klubbadress.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att vara en del av Linköping Hockey Club och jag ser fram ett att börja jobba med laget och coacherna. Jag har hört väldigt bra saker om Linköping som organisation.

Under mitt år i Sverige så lärde jag mig att uppskatta hockeykulturen och jag är glad över att få komma tillbaka. Jag förväntar mig att fansen i Linköping ska vara ännu mer högljudda, säger Kristian.

– Kristian är en offensivt skicklig back som tillhörde de främsta i SHL under sin sejour i Luleå. Vi är väldigt glada över att ha knutit honom till oss och han kommer att spela en stor roll i vårt lagbygge den kommande säsongen. Kristian har ett stort driv att fortsätta utvecklas vilket gör att han passar väldigt bra in i LHC-modellen, säger Fredrik Emvall.

Kristian har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping Hockey Club.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners