Patrik Lundh hittade nätet igen
Publicerad: 2020-09-12
Nyhet
Förlusten till trots. Målskytten Patrik Lundh kunde ändå sammanfatta ett SHL-genrep som gav spelmässiga svar som var åt det positiva hållet.

– Det var ett spelmässigt steg framåt. Framförallt så hittade vi lite vägar till att spela pucken till varandra istället för att bara slänga iväg den och det gjorde att vi kom mer samlade med fart. Hittar vi passningarna på bladet så kommer vi iväg bättre därifrån och kan skapa förutsättningarna för att gå in i anfallszonen med kontroll. Det är ett steg i rätt riktning, men vi måste fortsätta jobba med det, säger Patrik.

Vad betyder det att göra en bra insats en vecka innan premiären?
– Det ger ganska mycket, det är alltid bra att göra bra matcher. Vi hade en plattmatch nere i Jönköping, men idag så kommer vi upp och sätter de mönster som vi vill sätta. Sen förlorar i olyckligtvis men det är delar i spelet som är bra och det ska vi fortsätta göra.

”Peppe” har varit stekhet framför mål under försäsongen. På fem matcher har han stått för fyra mål framåt, ganska ofta framspelad av kedjekamraten Markus Ljungh.

– Det känns bra. Jag tycker att vi har hittat ett bra spel i powerplay där vi flyttar pucken och skapar lägen. Jag har spelat med Markus Ljungh tidigare och trivs med honom och nu på slutet har vi fått in Ojamäki på kanten, som är en vass skridskoåkare. Det bygger självförtroende och kemi när man får spela med bra kedjekamrater och hitta bra lägen därifrån.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners