• Huvudsponsorer

Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Rutinerad finsk målvakt ansluter

15 september 2020 12:25
Nyhet

Linköping Hockey Club har gjort klart med en ny målvaktsrekrytering. 33-årige Jussi Rynnäs har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över hela säsongen 2020/2021.


Efter förra veckans nyhet om Jonas Gustavsson har General Manager Niklas Persson varit på jakt efter en målvakt. Nu har han hittat sin man. Jussi Rynnäs är 33 år gammal och bördig från Björneborg på den finska västkusten.

Det är en storvuxen målvakt som mäter hela 196 centimeter som LHC nu plockar in som målvaktspartner till Niklas Lundström.

– Det känns bra att vi får in Jussi till laget. Det är en rutinerad målvakt som har erfarenhet av spel på väldigt hög nivå. Det ska bli spännande att se Jussi i vår miljö, säger LHC:s målvaktstränare Jonas Fransson.

Jussis karriär på seniornivå sträcker sig från 2008 och framåt, med spel i de två högsta ligorna i Finland, NHL, AHL, ECHL, KHL och nu närmast Tyska DEL. På meritlistan finns dessutom två landskamper med Finland.

– Vi har följt Jussi en tid och efter att ha analyserat hans spel både tekniskt och taktiskt känner vi att han står för mycket av det vi söker. Sen har vi varit i kontakt med några av hans tidigare coacher och målvaktstränare i bla Nordamerika för att skapa oss en tydligare bild av målvakten och personen. Hela det här sammantaget ger oss en bra bild av vad han står för både som spelare och individ. Slutligen har vi landat i att han är rätt man för oss, säger LHC:s assisterande general manager Mikael Vernblom.

Jussi landar i Linköping inom de kommande dagarna.