• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Fem spelare lämnar LHC

4 april 2017 17:30
Pressmeddelande

Nu är det klart att ytterligare fem spelare ur LHC:s SHL-trupp lämnar klubben inför nästa säsong.


Tidigare har vi berättat att Gabriel Carlsson och Marcus Högberg tar steget över Atlanten och ansluter till sina respektive NHL-organisationer. Idag blev det klart att ytterligare fem spelare ur årets SHL-trupp lämnar LHC för den här gången.

Det handlar om backarna Anssi Salmela, Petter Hansson och Emil Kristensen samt Niklas Fogström och Henrik Törnqvist på forwardssidan.

– Samtliga har gjort ett kanonjobb för LHC och vi hoppas såklart också att de uppskattat miljön här i LHC för sin utveckling. Men det är så här inom elitidrotten, olika förutsättningar och olika vägval och nu kan vi meddela att det är klart att dessa fem lämnar LHC för den här gången, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall.

Henrik Törnqvist och Petter Hansson har gått hela vägen genom LHC:s Academy och totalt spelat sex respektive fem säsonger i klubben, varav de tre senaste med A-laget i SHL. Motalasonen Törnqvist har spelat 173 matcher i SHL och slutspel och gjort 16 mål och 16 assists. För Petter som haft en del skadeproblem tidigare år blev det 45 matcher och två assistpoäng med LHC.

Centern Niklas Fogström avverkade på sina två säsonger 115 matcher, 10 mål och 21 assists medan LHC-sejouren endast blev ettårig för backarna Anssi Salmela och Emil Kristensen. Salmela, som kom in i november, hann till slut med 38 matcher, fyra mål och 16 assists i klubben medan Kristensen fick stora delar av säsongen spoilerad på grund av skador och stannade därför på 26 matcher, fyra mål och tre assists.

– Jag vill önska dem alla stort lycka till framöver, det är fina killar i olika skeden av sina karriärer som kommer att göra stor nytta hos andra arbetsgivare, avslutar Fredrik.