Sebbe: "Helt okej första match, men tråkigt att förlora"
Publicerad: 2019-08-15
Nyhet
Det blev förlust för Linköping i säsongens första match. Inför storpublik i Mjölby var Djurgården det något mer effektiva laget och vann med 5-2.

Djurgården var laget som öppnade bäst och hade kontroll över den första perioden, men därefter började matchen jämna ut sig. LHC tog över större andelar av spelet från den andra perioden och efter 60 minuter sammanfattades en ganska jämn match där slutresultatet inte överensstämde med hur det såg ut.

– Jag tycker att Djurgården var mycket bättre än oss i första perioden, då var vi lite passiva. I andra perioden kom vi upp och spelade som vi ville, med bra pucktempo och där vi släppte den till varandra. Då är den en jämn match hela vägen in. Det var en helt okej första match, men tråkigt att förlora, säger Sebastian Karlsson.

LHC gjorde båda sina mål i powerplay, en spelform som lovade gott inför det som väntar framöver. Sebastian gillade det han såg i båda specialteams-spelformerna.

– Jag tycker att det var ganska lugnt, om jag ska vara ärlig. Det hettade till lite i slutet men någon incident, men annars var det ganska lugnt. Vi stod på hälarna litegrann i första perioden, så det kanske är därför man känner så.

– Det är jättekul att vara igång igen. Nu får vi en ny chans i morgon igen så det är bara att köra på, avslutar Sebastian innan hemresan inledes.

LHC:s mål i matchen gjordes av Broc Little och Anton Mylläri.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners