• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Broc Little: "Jag känner mig stark och är redo att köra"

7 augusti 2020 09:00
Intervju

Förändringarnas vindar har blåst över Linköping de senaste åren. En som emellertid står stark är amerikanen Broc Little. Med sina 254 tävlingsmatcher är han den spelare i laget som har gjort näst flest tävlingsmatcher för Cluben, endast slagen av hemmasonen Jonas Junland. Han går nu in på sin sjätte säsong på östgötaslätten.


Torsdagens träningspass är precis avslutat när vi sätter oss ner i spelarloungen i Saab Arena. Det har precis som de tidigare dagarna varit tufft, med såväl intensiv träning i gymet som på isen. Det syns då svetten fortfarande rinner ner för ansiktet när inspelningen rullar igång. Han tar ett andetag och säger:

– Det har varit en bra inledning. Vi har startat på en högre nivå i år jämfört med förra året, då vi har många spelare i laget som är kvar från förra säsongen och som vet vad vi ska göra. De nya killarna har kommit in i det bra och vi har en väldigt bra grupp med spelare, så jag ser verkligen fram emot det här året, säger han med en röst som består av lika delar förväntan som trötthet efter träningen.

Att laget startar på en högre nivå i år tillskriver han att merparten av truppen från förra säsongen är kvar i Linköping.

– Vi hade många förändringar i truppen inför förra säsongen och nu är det färre spelare som är nya. Det är enklare för dem att komma in i det när de flesta av killarna vet vad vi ska göra, vi spelar ett liknande system som förra året och vi har en bra plattform att stå på från förra året.

Försäsongsträningen som bedrevs under våren och sommaren blev något annorlunda för 32-årigen från Arizona. Tidigare år i LHC-tröjan har Broc spenderat stora delar av sommaren i USA, men på grund av rådande världsläge blev det en sommar i Sverige med träning i Linköping.

– Jag känner mig riktigt bra. Det var en intressant sommar, då jag var här hela tiden och tränade med laget vilket var annorlunda jämfört med tidigare år. Men i slutändan var det bra för mig och bra för gruppen. Jag känner mig stark och är redo att köra.

Under våren tränade laget tillsammans under två veckor och hade sedan en vecka där man fick bedriva sin träning på egen hand. Analysen nära inpå vittnar om ett uppskattat upplägg för spelare och ledare, med konstaterat god utveckling av träningen.

– Upplägget under våren och sommaren funkade riktigt bra. Jag tror det var viktigt att vi fick en vecka med lite mental vila, för när vi var här tillsammans så körde vi riktigt hårt. Självklart körde vi på hårt även under den egna veckan, men under försäsongen är det skönt att få ett mentalt avbrott lite då och då. Det funkade riktigt bra för oss.

Årets lagbygge är det som innehåller färst antal nordamerikaner sedan säsongen 2012/2013, med endast honom själv och Andrew Gordon som bär upp fanan för kontinenten på andra sidan atlanten.

– Det verkar som att de försöker fasa ut oss (skratt). Jag och Andrew har varit här så länge så vi räknas väl knappt som nordamerikaner längre. De finska killarna är bra killar, jag har själv varit där och spelat för ett antal år sedan och de finska spelarna som vi har haft här har alla varit bra personer. Du hör definitivt mer finska i omklädningsrummet, vilket är lite svårt att förstå. De har kommit in i gruppen direkt och kommer hjälpa det här laget i vinter.

Om fem dagar kliver LHC ut till strid för första gången den här säsongen, då man tar sig an IK Oskarshamn på bortaplan. Trots att lagträningen endast pågått i en dryg vecka så längtar Broc efter möjligheten att mäta sig med en motståndare.

– Det kommer att bli ett bra test för oss att möta någon annan. Förhoppningsvis kan vi starta på rätt sätt, jag tror att vi bara vann en match på försäsongen förra året, så jag hoppas att vi kan ha lite mer framgång det här året. Även om träningsmatcher inte räknas så kan det påverka hur laget känner sig och självförtroendet. Vi ska definitivt försöka få till en seger.