Poängstark forward ansluter till LHC
Publicerad: 2018-07-10
Pressmeddelande
Joe Whitney. Där har ni det senaste tillskottet till Linköping Hockey Clubs Herrlag inför den kommande SHL-säsongen.

30-årige Joe Whitney har en fin proffskarriär i Nordamerika i bagaget och dessförinnan en framgångsrikskarriär i det amerikanska collegesystemet. Han är en spelare som har varit poängstark i AHL och har ett poängsnitt i samma nivå som Andrew Gordon. Därtill har han under två senaste säsongerna varit lagkapten i San Antonio Rampage samt Hartford Wolfpack.

– Jag är väldigt exalterad över att åka över till Sverige tillsammans med min familj. Jag har spelat med många svenskar i USA och de har alla varit väldigt bra människor, så jag ser verkligen fram emot att vara en del av den kulturen. Jag känner Broc Little och Chad Billins sedan tidigare och jag har pratat med Broc om Linköping och han sa väldigt många bra saker om staden och organisationen. Jag ser verkligen fram emot att hjälpa laget under de kommande två säsonger och är som sagt väldigt exalterad över att komma till Sverige, säger Joe.

– Joe är väldigt spelskicklig och har sina främsta kvalitéer i det offensiva spelet. Vi ser en ledande spelare i Joe, inte bara spelmässigt utan även i omklädningsrummet. Han har haft flera kaptensuppdrag genom karriären och vårt intryck av honom som person är väldigt bra, säger Fredrik Emvall, General Manager i Linköping Hockey Club.

Joe ska bli pappa för andra gången i början av augusti och kommer därefter att ansluta till laget i Linköping. Han har undertecknat ett tvåårsavtal med Linköping.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners