Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Måndag Mån 30 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Torsdag Tor 9 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Onsdag Ons 15 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb

Välkommen till LHC, Petrus Palmu!

9 december 2022 10:15
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club meddelar idag att den finske forwarden Petrus Palmu ansluter till föreningens SHL-lag. Petrus har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/2024.


– Det känns bra att vi får in Petrus i truppen, speciellt med tanke på läget vi befinner oss i med skador och avstängningar. Han kommer kunna hjälpa oss framöver, men vi är också beredda på att ha tålamod med tanke på att han inte har spelat på ett tag. Han har offensiva kvalitéer, vilket han har visat under sina år i finska ligan, säger Peter Jakobsson.

Petrus kommer närmast från spel i SHL-konkurrenten Örebro. Under säsongen 2021/2022, då han representerade Jukurit i finska Liiga, stod han för 59 poäng på 59 matcher. Petrus blev efter det hedrad med Lasse Oksanen Award, priset till grundseriens bäste spelare. Han var därtill den sista spelaren som blev bortgallrad från den finska VM-truppen.

– Jag känner mig exalterad över att komma till Linköping och det är en bra möjlighet för mig. Jag känner Markus litegrann och jag har spelat mot flera av spelarna. Jag ser fram emot att komma igång och spela matcher, säger Petrus.

I skrivande stund är inte allt pappersarbete färdigt, men det jobbas ihärdigt med att få Petrus spelklar till kvällens hemmamatch mot HV71.

Petrus kommer att spela i nummer 52 i LHC.