Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar

Jakob Lilja

30 januari 2017 13:25
Nyhet

LHC:s klubbdirektör kommenterar nyheten om att åtal har väckts mot vår spelare Jakob Lilja, I texten finns också en kort kommentar från Jakob själv.


Vår spelare och anställde Jakob Lilja har idag blivit åtalad för en händelse som inträffade i en ishockeymatch för snart två år sedan då han spelade i en annan klubb.

Först och främst så vill vi upprepa det vi redan tidigare sagt, att vi tycker att det är beklagligt att ärendet går vidare. Jakob har redan fått sitt straff, tio matchers avstängning samt att han har betalat böter enligt det gällande regelverket som finns inom ishockeyn.

Jakob ingår numera i LHC:s familj och vi kommer att stötta honom precis som man stöttar sin familjemedlem. Vi har också meddelat honom att vi står till tjänst med det vi kan göra. För oss är Jakob fortfarande den trevliga och seriösa idrottskillen som vi kommer att ge allt stöd oavsett hur den här historien slutar. Det förtjänar även att särskilt påpeka att det rör sig om en engångsföreteelse, Jakob har aldrig och kommer aldrig att vara en så kallad buse på hockeyplanen. Förra säsongen, som var hans första i LHC, hade han bara åtta utvisningsminuter på 58 spelade ishockeymatcher.

Vi förstår att det givetvis måste finnas en gräns när idrottens regler inte längre ensamt ska avgöra vilka påföljder som kan följa på en handling. Men vi anser att det bör gå att ställa långtgående krav på att samhället gör en rimlig avvägning i vilka mycket speciella situationer åtal bör väckas och när så inte bör ske. I detta fall är det enligt vår uppfattning uppenbart att samhället har gjort en mycket dålig avvägning.

Vi ber om respekt från omgivningen att låta Jakob koncentrera sig på ishockey under processen. Att spela ishockey på toppnivå kräver minutiösa förberedelser och koncentration och vi vill hela tiden skapa förutsättningar för optimala förberedelser för alla våra elitidrottare.

För fri publicering kommer istället här ett kort uttalande av Jakob Lilja, vilket också är det enda han vill säga just nu.

”Jag tycker förstås att det är beklagligt att ärendet går vidare men i övrigt har jag inga kommentarer med hänsyn till den kommande processen”, kommenterar Jakob Lilja.

Med vänlig hälsning Anders Mäki Klubbdirektör