Jonas Gustavsson är klar för Cluben!
Publicerad: 2017-05-04
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club kan idag presentera en storvärvning inför den kommande säsongen. 32-årige målvakten Jonas Gustavsson återvänder till Sverige efter åtta säsonger i NHL/AHL och har undertecknat ett treårskontrakt med Cluben.

Senast Jonas var i Sverige gjorde han stor succé i Färjestad BK och var en stor faktor till att laget från Karlstad bärgade SM-guldet. Sedan dess har det blivit 179 NHL-matcher. Jonas har dessutom två VM- och OS-turneringar på meritlistan.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att komma hem till Sverige. Jag har varit här borta i många år och under den tiden har hockeyn i SHL förändrats mycket så det känns väldigt kul att få testa på det. Att få vara med och vinna någonting tillsammans med lagkamrater, de som jobbar i organisationen och supportrar är det som driver mig, säger Jonas.

LHC:s målvaktstränare Mikael Vernblom säger följande om nytillskottet till truppen;

– Det känns väldigt spännande att få möjlighet att jobba med Jonas. Jonas är en tekniskt skicklig målvakt med en modern spelidé och är som person en målvakt som hela tiden vill utvecklas och som har stor erfarenhet kring att tävla på högsta nivå.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners