• Huvudsponsorer

Eddie: ”Viktigt att vi fortsätter på den inslagna vägen”

14 november 2019 13:40
Intervju

Linköping omstartar SHL med två raka hemmamatcher. Först ut på torsdagskvällen väntar Leksand, ett av lagen som LHC skuggar i tabellens nedre hälft. Med två raka vinster i ryggen hoppas lagkaptenen Eddie Larsson på en förlängd segersvit.


Att det har varit en tuff höstsäsong för Linköping Hockey Club, det är nog de allra flesta medvetna om. Men ett positivt trendbrott kunde skönjas för två veckor sedan, när laget för första gången den här säsongen vann två matcher i rad.

– Den veckan betydde jättemycket för oss. Dels fick vi ett kvitto på att de saker som vi har jobbat på ger oss ett vägvinnande spel och möjlighet att ta poäng i alla matcher, dels gav det oss ytterligare självförtroende. Nu är det upp till oss att bygga vidare på det här och det är viktigt att vi fortsätter på den inslagna vägen, säger LHC:s lagkapten Eddie Larsson.

Storpublik väntas i Saab Arena på torsdagskvällen. Vid 10-tiden började försäljningen närma sig 7000 sålda, vilket kommer resultera i en av säsongens bästa publiksiffror.

– Jättekul! Vi har haft ett väldigt bra stöd från våra supportrar hela säsongen och de har stått bakom oss även när vi inte har presterat och gett tillbaka med segrar och poäng. Vi växer med stöttningen och jag hoppas att de fortsätter hjälpa oss och ger oss extra energi i de kommande hemmamatcherna.

Så sent som för sex dagar sedan kom en dom från tävlingsnämnden som förkunnade att LHC bland annat har ålagts med flaggförbud, detta som en konsekvens av nyttjandet av illegal pyroteknik i bortamatchen mot Oskarshamn.

– Jag tycker att det är tråkigt att föreningen och supportrarna blir bestraffade på det här sättet och att det drabbar väldigt många som inte var involverade i det som hände i Oskarshamn. Jag hoppas att det slutar oss samman och att vi tillsammans med våra supportrar ska kunna skapa energi och stämning i arenan trots det här beslutet, avslutar Eddie.