Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr

Lukas: "Det var en väldigt stark vinst"

20 september 2018 23:00
Efter Match

LHC besegrade HV71 med 5-1 på torsdagskvällen, vilket innebär att Cluben har öppnat SHL med två raka vinster.


– Det var en bra match. Vi kommer ut bra i första, sen i andra hade vi det ganska tufft men vi var starka och redde ut det. Det var viktigt att vi satte 3-1 direkt efter deras mål. Sen i tredje tycker jag att vi spelade väldigt bra, vi lät inte dem få några lägen och vi utnyttjade våra. Det var en väldigt stark vinst, säger Lukas Bengtsson.

Vad är det som gör att vi spelar bra just nu?
– Vi ligger rätt i banan, vi behandlar pucken väl och hittar bra lösningar. Sen satt försvarsspelet väldigt bra, under andra perioden var de i mycket i vår zon men vi höll dem på utsidan. Under första och tredje fick vi tryck på dem och vi hittade bra lösningar, tack vare ett bra försvarsspel som ledde till ett bra anfallsspel.

Vad sa ni till varandra inför tredje perioden?
– Vi samlade energi, vi hade 3-1 och vi visste att de skulle komma ut hårt. Men vi sa att om vi ligger rätt så kommer chanser att uppstå, för de var tvungna att gå för det. Vi var tvungna att spela smart och samtidigt driva framåt.

Det känns som att det finns mycket attityd i den här gruppen. Vad säger du?
– Det är en fantastisk grupp och vi har väldigt kul ihop. Det känns som att alla jobbar för varandra och det är bara att titta på hur bra juniorerna kommer, Södergran och de andra visar för oss äldre att de ska vara med och ta en plats.

Bra tryck de två första matcherna. Vad tycker du om publiken?
– Det har varit riktigt bra tryck, förhoppningsvis fortsätter det så här för det betyder mycket för oss. Jag hoppas att det blir minst lika mycket folk nästa lördag.