• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Världsmästare till Cluben!

3 juli 2020 19:30
Pressmeddelande

Linköping har stängt forwardssidan. Det står klart efter att 25-årige Niko Ojamäki undertecknat ett tvåårskontrakt med Cluben.


Niko kommer ursprungligen från Björneborg i västra Finland och inledde sin hockeykarriär i det välkända laget Ässät. Efter att ha tillbringat hela sin karriär i hemstaden gick flyttlasset till Tammerfors och storlaget Tappara inför säsongen 2017/2018. Efter tre säsonger i Tappara går karriären vidare med spel i Linköping.

– Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot nästa säsong. Jag har aldrig spelat utanför Finland så jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Sverige, säger Niko.

Han berättar att han har pratat med hans nya lagkamrat Jarno Kärki samt LHC:s General Manager Niklas Persson.

– Jag har pratat litegrann med ”Jappi” och kommer att göra det mer nästa vecka. Snacket med Niklas har varit bra och jag har kollat upp Linköping som stad på internet och jag gillar det jag har fått se.

En snabb överblick på Nikos karriärstatistik säger att han är en spelare som bra på att göra mål. När han får chansen att beskriva sig själv är målgörandet det första som kommer upp.

– Jag gillar verkligen att göra mål. Sen är jag en spelare som har bra fart under skridskorna och jag gillar att jobba hårt ute på isen.

Karriärens största merit kom under våren 2019 när Niko var en del av det finska landslag som mycket överraskande tog sig hela vägen i VM och blev världsmästare.

– Naturligtvis en otrolig upplevelse. När man väl var där så gick allting väldigt fort och man fattade inte riktigt vad som hände. Men det är ett väldigt bra minne och någonting som jag kommer att uppskatta ännu mer efter karriären.