Kanadensisk forward till LHC
Publicerad: 2019-10-05
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club kan idag meddela att forwarden Adam Helweka ansluter till SHL-laget. Adam kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Nur-Sultan och har skrivit på ett kontrakt för återstoden av säsongen.

24-årige Adam har under sin karriär spelat 189 matcher i AHL, där han har representerat San Jose Barracuda, Tucson Roadrunner och Milwauke Admirals med 118 poäng som facit. Han inledde den här säsongen i KHL-laget Barys Nur-Sultan där han har stått för tre poäng på åtta matcher.

– Det ska bli kul att se Adam hos oss. Han är en spelare som kan spela både center och ytterforward. Han har ett par starka säsonger i AHL bakom sig och vi hoppas att han ska kunna producera offensivt i vår miljö, säger Niklas Persson.

Adam landar i Sverige inom kort och kommer att träna med laget i veckan. Han är väldigt spänd inför flytten till Linköping och skickar med en hälsning till alla LHC-supportrar.

– Hej alla Linköpingsfans. Jag är väldigt spänd och förväntansfull inför att ansluta till laget. Jag kommer till Linköping för att jobba så hårt jag kan och jag ska göra allt för att hjälpa laget att vinna hockeymatcher. Jag kan inte vänta med att börja spela i Linköping och vinna många matcher resten av säsongen, hälsar Adam.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners