Craig Schira ansluter till Cluben
Publicerad: 2021-05-14
Lagbygget SHL
Den 33-årige kanadensaren Craig Schira är näste man att ansluta till LHC:s SHL-lag. Backen, som har spelat 227 SHL-matcher, har skrivit på ett kontrakt för de två kommande säsongerna.

– Det känns väldigt bra och jag är tacksam för att Linköping har gett mig den här möjligheten. Jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Sverige, säger Craig i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Han har totalt tolv säsonger som proffsspelare på meritlistan, sex utan dessa i Sverige. Craig säger att för han och hans familj känns Sverige som ett andra hem.

– Det är väldigt likt det som jag kommer ifrån. Folket i Sverige är väldigt trevliga, vi har varit där i sex år nu och har lärt känna väldigt många. Mina barn har acklimatiserat sig till kulturen och två av dem har gått i skola i Sverige, så det känns som hemma.

Under förra säsongen representerade Craig tre olika klubbar. Han inledde i Rögle, hamnade sedan på ett kort lån i HV71 innan han avslutade säsongen i tyska Adler Mannheim. En erfarenhet som har gjort att han har växt som människa.

– Det är som ingenting jag har varit med om förut. Jag kom ut starkare på grund av det och jag uppskattar möjligheten att fortsätta spela.

Nu fortsätter karriären i Linköping. Craig säger att han vill vara en spelare att räkna med, främst genom sitt ledarskap.

– Jag har visat under min tid i Sverige att jag kan vara en ledare och det har jag varit i mina tidigare lag. Det kommer vara mitt huvudsakliga fokus, att hjälpa laget till vart de vill vara för jag tycker att de har underpresterat de senaste åren. Det kommer vara en del av min roll, sen kommer jag behöva vara en konsekvent och stabil spelare på isen, men jag behöver också ta med de ledaregenskaper som jag har tagit med till andra lag.

Just för tillfället befinner sig Craig och hans familj i karantän, efter att ha kommit hem till Kanada under slutet av förra veckan. Så fort de 14 dagarna är förbi så börjar förberedelsearbetet inför nästa säsong.

– Så fort karantäntiden är över så kommer jag börja träna igen. Det var en lång och konstig säsong i Tyskland och vi hade väldigt mycket matcher på slutet, jag tror vi spelade 38 matcher sista tre månaderna. Det var mycket, så kroppen tog lite stryk. Jag kommer vila under karantänen, göra lite renoveringar här hemma och sen börja träna när jag är klar med karantänen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners