LHC permitterar spelartruppen
Publicerad: 2020-04-07
Pressmeddelande
Som en följd av coronapandemins konsekvenser har LHC, i likhet med flera andra SHL-klubbar, beslutat att fr.o.m. 1 april korttidspermittera spelare och ledare i herrarnas A-lag. Beslutet gäller till 30 juni, men kan omprövas beroende på klubbens behov och den generella utvecklingen.

– Detta innebär att spelare och ledare går ner i lön med 7,5%, vilket vi är tacksamma för, säger Roger Ekström, ordförande i LHC. Hur stor besparingen blir för klubben beror på om vi beslutar oss för att söka det statliga stödet och om det i så fall beviljas. Det är ett styrelsebeslut som tas senare i april. Detta påverkar inte de anställdas ekonomiska situation, men kan ha stor påverkan på klubbens ekonomi.

– Vi följer utvecklingen kring coronavirusets effekter på vårt samhälle, säger Anders Bouvin, tf klubbdirektör. Det är för tidigt att dra några slutsatser gällande hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men det är viktig att vi gör allt vi kan för att dämpa de negativa effekterna.

Enligt gällande arbetsrättsliga regler är det inte tillåtet att korttidspermittera de spelare som varit anställda kortare än 3 månader. Inom LHC väljer dock de berörda spelarna att avstå samma andel av sin lön som de permitterade spelarna.

– Det är en självklarhet för oss som inte omfattas av regelverket att solidariskt ställa upp för både klubben och kollegorna, säger Jonas Junland, lagkapten i LHC. Känns också jäkligt bra att de nya spelare som tillkommer under de närmsta månaderna ställer upp på samma sätt, det visar bra karaktär.

Vidare genomför LHC även en omorganisation från 1 maj där marknads- och kommunikationsanställda flyttas till LHC Event AB, där bl.a. restaurangverksamheten drivs. Detta för att effektivisera och tydliggöra LHC:s externa kommunikation och erbjudanden.

– Alla åtgärder vi gör syftar till att begränsa de ekonomiska effekterna och samtidigt vässa verksamheten så att vi är väl förberedda när säsongen 20/21 drar igång, säger Roger Ekström. Jag är stolt och tacksam för det engagemang alla anställda visar. Att leva upp till devisen ”Tillsammans är vi starka” är viktigare än någonsin.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners