Special teams avgjorde i förlusten mot Luleå
Publicerad: 2020-10-24
Nyhet
Powerplayspelet och disciplinen var det som skiljde LHC och Luleå åt på lördagen. Gästerna vann med 4-2 efter tre mål i numerärt överläge.

Luleå kom ut starkt i den första perioden och hade ett spelmässigt övertag under periodens inledande hälft. LHC jobbade sig så småningom in i matchen, men drog under den här perioden på sig matchens första utvisning.

Luleå tackade för övertaget genom att göra 1-0, målskytt Jenni Hiirikoski. Det var sedan gästerna som hade övertag resterande del av perioden.

Andra perioden var ganska jämn rakt över med chanser åt båda håll. Återigen visade gästerna vikten av ett bra powerplay, när man gick ifrån till 2-0 i periodens slutskede efter mål av Ronja Savolainen.

I den tredje perioden skulle LHC jaga reducering, men fick istället ägna sex minuter åt boxplay-spel under de första tio minuterna.

När man väl spelade fem mot fem gick det desto bättre och precis när klockan hade passerat mittstrecket för perioden kom reduceringen genom Gracen Hirschy.

Kvitteringsjakten kom därefter av sig genom två utvisningar på kort tid och ett nytt mål för Luleå i powerplay när Emma Nordin hittade en lucka från snäv vinkel.

LHC skapade spänning i matchen igen genom att reducera till 3-2 med en och en halv minut kvar med Rhyen McGill som målskytt.

Luleå punkterade sedan tillställningen genom att göra 4-2 i tom målbur.