Marcus Högberg och Gabriel Carlsson lämnar LHC för den här gången
Publicerad: 2017-03-30
Pressmeddelande
Marcus Högberg och Gabriel Carlsson är två unga killar som har gått hela vägen från hockeygymnasiet till LHC:s SHL-lag. Nu kliver de vidare i sina karriärer.

Sedan tidigare har det varit klart att Gabriel Carlsson lämnar LHC då han under säsongen varit utlånad från Columbus Blue Jackets i NHL. Gabriel åkte redan i morse över Atlanten för att ansluta till organisationen i USA.

Och idag blev det också klart att Marcus Högberg lämnar LHC. Han meddelar att han har skrivit på ett kontrakt med en ny klubb och med tanke på de internationella regler som gäller så innebär det att han kan lämna LHC trots ett år kvar på kontraktet.

-Marcus har varit mycket duktig och värdefull för LHC under säsongen och som målvakt är han ju en extra viktig pusselbit tillsammans med Jacob Johansson. Därför uppskattar vi verkligen att beskedet kommer så pass tidigt så att vi inte behöver tveka om att det behövs en ny målvakt till LHC inför nästa säsong, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Marcus lämnar Linköping på lördag för att ansluta till sin nya klubb.

-Vi tackar verkligen både Gabriel och Marcus för sin insats i LHC, båda har verkligen jobbat oerhört hårt och det är jättekul att de nu får betalt för allt arbete i form av övergångar till klubbar högre upp i näringskedjan. Hela klubben önskar dem verkligen lycka till i fortsättningen av sina hockeykarriärer, avslutar Anders.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners