Neatby hyllar karaktären
Publicerad: 2020-09-12
Nyhet
Första matchen i ligan. Första vinsten i densamma. Det blev en bra lördag för LHC-målvakten Stephanie Neatby. – Jag är bara så glad över att vi vann och att vi lyckades göra det på fulltid, säger hon.

Burväktaren från Kanada log ikapp med solen när hon efter vinsten mot AIK fick sammanfatta matchen.

– Jag tycker att vi spelade bra och jag tycker att visade upp väldigt mycket karaktär. Det är alltid kul att vinna och det är något som vi vill göra fler gånger. Även när de kom tillbaka så vek vi inte ner oss, utan vi trodde hela tiden att vi skulle vinna och vi behövde bara starta om. Det visade vi i slutändan, säger hon.

Det blev totalt 35 skott varav 33 som hon lyckades mota. En bra insats som hon själv väljer att tillskriva lagkamraterna.

– Jag hade mycket hjälp. Mina lagkamrater gjorde ett jättebra jobb med att täcka mycket skott. Det var kul där ute idag.

**Hur viktigt är det att sätta fart på säsongen med en seger? **
– Det sätter tonen för hela säsongen. Det visar att vi vill vara ett topplag och att vinna den första matchen är den kicken som vi behöver.

**En hel del spelare borta idag. Ändå besegrar vi ett bra lag. **
– Det var otroligt bra. Vi hade många spelare som steppade ut idag, som Linnea till exempel som spelade jättebra. Det visar att vi har spelare som är redo att ta mer ansvar och kliva fram när vi saknar de andra.

I morgon väntar nästa utmaning när SDE gästar Saab Arena. Nedsläpp 15.30.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners