• Huvudsponsorer

LHC utökar ledarstaben till 2020/2021 – satsar på en ny roll!

12 december 2019 16:30
Pressmeddelande

Till säsongen 2020/2021 utökar LHC ledarstaben. Tränarteamet, som idag består av fyra personer, kommer till nästa säsong bestå av fem tränare. Martin Dendis kommer kliva in i rollen som assisterande tränare med fokus på spelarutveckling.


28-årige Martin Dendis kom till Linköping för fem år sedan, då han gjorde en del av sin utbildning till hockeytränare i Sverige. Han har sedan blivit kvar i LHC och har verkat i olika roller inom LHC Academy. Han har också jobbat som instruktör i samband med LHC:s olika camper, samt hjälpt delar av SHL-truppen med tekniska detaljer. Den här säsongen är Martin assisterande tränare i J18.

– Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och rollen som assisterande tränare i SHL-laget med fokus på spelarutveckling. Det ska bli kul att jobba med spelare på individnivå och hjälpa dem med detaljer som de kan använda i matchsituationer. Genom att göra våra spelare bättre individuellt så blir vi bättre som lag och det ökar chansen till att vi blir framgångsrika i varje match, säger Martin.

En som har följt Martins arbete på nära håll är LHC:s General Manager Niklas Persson.

– Martin är en väldigt noggrann och detaljinriktad ledare och tränare. Han har gjort ett väldigt bra jobb inom akademin de senaste åren och det känns väldigt kul att ge Martin den här chansen. Jag är helt övertygad om att Martin kommer att kunna hjälpa våra spelare och vårt lag att bli bättre, säger Niklas.

Martins kontrakt som SHL-tränare träder i kraft den 1:e maj 2020.