Linus Cronholm ansluter till Cluben

27 april 2021 11:00
Lagbygget SHL

20-årige Linus Cronholm är näste spelare att ansluta till LHC:s lagbygge inför den kommande säsongen. Malmöpågen kommer närmast från en säsong med Malmö Redhawks och AIK. Kontraktet med LHC är på två år.


Han har varit i Linköping under måndagen och tisdagen för att bekanta sig med sin nya omgivning. Hittills har det varit en succé.

– Verkar vara som en sjukt bra klubb, en seriös klubb. Det känns som att de har goda ambitioner att ta sig framåt. Det är riktigt bra faciliteter med gym och omklädningsrum. Sen verkar det vara en mysig stad så jag ser fram emot att spendera min tid här, säger Linus i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Varför blev det Linköping?
– Jag har haft snack med Linköping och allt de säger och det jag säger känns riktigt bra. Det var här jag ville spela och det ska bli grymt kul att spela för den här klubben.

Malmö har varit Linus under stora delar av livet och karriären har spenderats mestadels i IK Pantern och Malmö Redhawks. Han medger att det blir tufft att lämna hemstaden, men ser det samtidigt som en utmaning.

– Man växer som människa när man flyttar och får klara sig på egen hand. Det ska bli spännande.

När Linus ombeds beskriva själv som spelare lyfter han fram det defensiva spelet.

– Jag skulle beskriva mig själv som en tvåvägsback, har framförallt mina styrkor i egen zon. Jag spelar rejält i defensiven men kan också följa med upp framåt.

Med Linus signatur har LHC 16 spelare i truppen inför den kommande SHL-säsongen. 8 av dessa är utbildade i föreningens juniorverksamhet. Du kan följa lagbygget här!