Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Onsdag Ons 26 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan

LHC pausar verksamhet

26 oktober 2020 11:56
Nyhet

Med anledning av att många spelare, främst i SHL-laget, har konstaterats smittade med Covid-19 har LHC beslutat pausa verksamheten.


För elitverksamheten innebär det att SHL-laget samt LHC Academys verksamhet pausas till torsdag, medan SDHL-verksamheten pausar till onsdag.

– Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta, säger Niklas Persson, General Manager SHL.

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger LHC:s medicinskt ansvarige läkare Iannis Magounakis.

För ungdomsverksamheten innebär det bland annat att Höstlovscampen ställs in samt att samtliga lagträningar, friåkningar och fysträningar som sker på anläggningarna på Stångebro Sportfält samt i Ljungsbro pausas till och med onsdag.

– Givetvis jättetråkigt att vi måste ta det här beslutet, men med rådande omständigheter kändes det självklart att göra. Vi hoppas att samtliga som berörs visar förståelse och respekterar beslutet. Vi uppmanar istället till utomhusaktivitet under höstlovet och hoppas att solen tittar fram, säger Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC.

Under de kommande dagarna kommer ett större saneringsarbete genomföras i samtliga lokaler som nyttjas av föreningen, för att i största möjliga mån hindra eventuell vidare smittspridning.

Beslutet har fattats av Linköping Hockey Clubs ledningsgrupp i samråd med föreningens medicinska team, efter rekommendation från smittskyddsenheten i Region Östergötland.