• Huvudsponsorer

Söndag Sön 25 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Onsdag Ons 25 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan

LHC pausar verksamhet

26 oktober 2020 11:56
Nyhet

Med anledning av att många spelare, främst i SHL-laget, har konstaterats smittade med Covid-19 har LHC beslutat pausa verksamheten.


För elitverksamheten innebär det att SHL-laget samt LHC Academys verksamhet pausas till torsdag, medan SDHL-verksamheten pausar till onsdag.

– Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta, säger Niklas Persson, General Manager SHL.

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger LHC:s medicinskt ansvarige läkare Iannis Magounakis.

För ungdomsverksamheten innebär det bland annat att Höstlovscampen ställs in samt att samtliga lagträningar, friåkningar och fysträningar som sker på anläggningarna på Stångebro Sportfält samt i Ljungsbro pausas till och med onsdag.

– Givetvis jättetråkigt att vi måste ta det här beslutet, men med rådande omständigheter kändes det självklart att göra. Vi hoppas att samtliga som berörs visar förståelse och respekterar beslutet. Vi uppmanar istället till utomhusaktivitet under höstlovet och hoppas att solen tittar fram, säger Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC.

Under de kommande dagarna kommer ett större saneringsarbete genomföras i samtliga lokaler som nyttjas av föreningen, för att i största möjliga mån hindra eventuell vidare smittspridning.

Beslutet har fattats av Linköping Hockey Clubs ledningsgrupp i samråd med föreningens medicinska team, efter rekommendation från smittskyddsenheten i Region Östergötland.