Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

LHC pausar verksamhet

26 oktober 2020 11:56
Nyhet

Med anledning av att många spelare, främst i SHL-laget, har konstaterats smittade med Covid-19 har LHC beslutat pausa verksamheten.


För elitverksamheten innebär det att SHL-laget samt LHC Academys verksamhet pausas till torsdag, medan SDHL-verksamheten pausar till onsdag.

– Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta, säger Niklas Persson, General Manager SHL.

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger LHC:s medicinskt ansvarige läkare Iannis Magounakis.

För ungdomsverksamheten innebär det bland annat att Höstlovscampen ställs in samt att samtliga lagträningar, friåkningar och fysträningar som sker på anläggningarna på Stångebro Sportfält samt i Ljungsbro pausas till och med onsdag.

– Givetvis jättetråkigt att vi måste ta det här beslutet, men med rådande omständigheter kändes det självklart att göra. Vi hoppas att samtliga som berörs visar förståelse och respekterar beslutet. Vi uppmanar istället till utomhusaktivitet under höstlovet och hoppas att solen tittar fram, säger Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC.

Under de kommande dagarna kommer ett större saneringsarbete genomföras i samtliga lokaler som nyttjas av föreningen, för att i största möjliga mån hindra eventuell vidare smittspridning.

Beslutet har fattats av Linköping Hockey Clubs ledningsgrupp i samråd med föreningens medicinska team, efter rekommendation från smittskyddsenheten i Region Östergötland.