Pettersen inför omstarten: "Vi har jobbat med strukturen och tempot"
Publicerad: 2020-11-20
Nyhet
Det har gått exakt tre veckor sedan LHC:s SDHL-lag senast var igång i matchspel. Nu är det äntligen dags att beträda isen igen, med två matcher i Saab Arena i helgen.

– Vi hade landslagsuppehåll i en vecka, så vi såg fram emot att få komma igång och spela mot Djurgården. Den matchen blev framflyttad så då blev det ytterligare en vecka innan nästa match. Vi har fått gott om tid på oss att förbereda oss och jag tycker att vi har fått en ny gnista i laget så vi ser fram emot matcherna i helgen, säger Thomas Pettersen.

Vad tror du om matchen i morgon?
– Jag tror att det kan bli en lite rörig match men med mycket energi och det beror på att vi inte har spelat match på tre veckor. Men det är en match som vi förväntar oss att vi ska föra, speciellt på hemmaplan. Så det gäller att vi sätter de chanser som vi skapar, det är något som vi ska bli bättre på.

Hur svårt kan det vara att komma igång i matchen efter ett så långt uppehåll?
– Det kan vara svårt. Jag vet inte riktigt hur spelarna kommer att reagera med tanke på att flera har varit iväg på sina landslag. På det sättet var det bra att vi fick en extra vecka med förberedelser, för jag känner att vi har tappat lite av trycket och strukturen under säsongen.

Vad har ni jobbat på under den senaste tiden?
– Vi har jobbat med strukturen och tempot. Vi måste göra saker snabbare och vara lite bättre med pucken, för vi har en tendens att kasta bort den ibland. Så det handlar om att vi måste hålla pucken i laget även om vi blir pressade.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán