• Huvudsponsorer

Veckouppdatering från SDHL-laget V.22

2 juni 2020 11:12
Nyhet

Efter en skön återhämtning är vi nu tillbaka i en ny träningsvecka. Vi har nu ökat lite lätt på vikterna i gymmet och lagt till mer mjölksyrekrävande intervaller på konditionspassen.


I måndags satte Ingrid Morset ribban på veckan när hon inledde med 90 kilo i benböj. Det är kul att vi redan kan se resultat utav träningen, det sporrar oss att fortsätta utmana oss själva. Backen Lene Tendens berättar att hon tycker att det har varit en tung och hård inledning av barmarksäsongen, vilket ger bra förutsättningar för den kommande säsongen.

  • Det är tuffa och tunga pass, precis som det ska vara så här i början av barmarksträningen. Vi vet också att Nanna, våran fystränare, har en plan, så vi väljer att lita på det och förhoppningsvis blir det lättare i och med att våran fysik blir bättre, säger Lene och fortsätter.

  • Jag är en av de spelare som har haft Nanna tidigare och upplägget är nog exakt lika tufft som jag hade förväntat mig. Nanna brukar vara rätt hård och det tycker jag är bra för det har gett resultat tidigare år. Att jag har haft Nanna tidigare gör det också lättare att lita på henne under dessa perioder, när det är väldigt tuff och tung träning. Det är extra viktigt då man i princip varje pass ifrågasätter sig själv och funderar varför man utsätter sig själv för den tuffa utmaningen som försäsongen har att erbjuda. Jag vet att den tuffa träningen kommer att göra mig till en bättre hockeyspelare och det är det som får mig motiverad till att fortsätta kämpa. Förra sommaren som Nanna la upp fysträningen blev jag mycket bättre och därför litar jag extremt mycket på hennes kunnande, för jag har faktiskt facit på att det ger resultat.

  • En övning som jag har lite extra hatkärlek till är frontböj, det känns som att det är en övning där det aldrig blir lättare, trots att jag ser att jag rent viktmässigt går framåt. På onsdagar när jag vet att det är frontböj på schemat gruvar jag mig lite extra, det måste jag erkänna. Frontböj innebär att du har väldigt tung belastning på alla styrkelyft i gymmet och att du ska lyfta mellan 70 och 80 procent av din maxkapacitet i åtta till sex repetitioner. Dessutom ställer Nanna krav på oss att vi inte ska klara de två sista, utan lite hjälp av en kompis. Så då förstår ni säkert, att det inte är ett träningspass som man längtar överdrivet mycket till. Men det är väldigt skönt när passet är klart, då känner man sig nöjd. Det är inspirerande att vi redan kan öka på vikterna och hela tiden kan se att vi blir starkare. Det är som sagt en tung period, men jag känner att jag har blivit starkare och att mycket teknik kring lyften och övningar har börjat sätta sig, det gör det lättare att genomföra passen på ett bra sätt. På intervallerna känner jag också att jag har kommit in i det på ett bra sätt nu, det är förjävligt i stunden när man ska genomföra det, men vi vet att jobbet ska göras, så vi kör på säger Lene.

Egentligen vill jag inte skriva om tisdagstävlingen den här veckan, det har varit några tuffa veckor för de äldre i laget. Jag vet inte om träningen tagit hårdare på oss, eller om de yngre i laget helt enkelt är bättre än oss på de tävlingar vi har kört. Den här veckan var lagaktiviteten spökboll och trots en otrolig upphämtning från 0-5 till 4-5 så slutade de yngre laget som vinnare, även denna vecka. Där vill jag tillägga att det fortfarande är mycket fusk, speciellt från Thea Reiermark Jörgensen, Emma-Sofie Nordström och Linnea Johnsson i det yngre laget. Emma-Sofie och Thea som sa att de aldrig blev träffad utav bollarna, trots att man kunde höra träffarna från andra sidan grönytan utanför Stångebrofältet. Linnéa missade dessutom totalt att det fanns uppdelade zoner för vart man fick röra sig. I resultaten som är baserade på mycket fusk är nu ställningen 3-1 till de yngre. Nästa vecka ska vi äldre klura ut ett spel där vi omöjligt kan förlora.

Denna vecka hade vi fem gemensamma pass, varav tre var styrkepass i gymmet och två pass var ute på löparbana. De spelare som inte får springa pga skador hade nog den här veckans tuffaste pass, då vi i torsdags hittade Isabell Palm och Linnéa Johansson totalt utslagna i gymmet, efter att ha rott nio kilometer på roddmaskinen. Som avslutning på vecka 22 spelade vi en match mot sponsorer. Ett superroligt evenemang och initiativ från personer som på ett eller annat sätt är med och stöttar vårat lag. Resultatet i matchen blev 6-2 till oss damer och det var väldigt roligt och uppskattat att spela. Från oss i damlaget skulle vi vilja avsluta veckanslogg med att rikta ett stort och genuint tack till alla som är med och bidrar till våra förutsättningar och vår utveckling. Tack för allt ni gör för oss och tack för en god match, det känns bra för vårt självförtroende att få starta säsongen men en vinst.