Fredrik Emvall slutar som General Manager i LHC
Publicerad: 2019-03-06
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club meddelar idag att Fredrik Emvall kommer att avsluta sin tjänst som General Manager efter innevarande säsong. Därmed avslutas också en 20-årig relation mellan Fredrik och Cluben.

– Att vara General Manager i en SHL-klubb är ett sätt att leva och när de sportsliga resultaten uteblir är det givetvis tungt. Jag inledde samtal om framtiden med vår ordförande redan i mellandagarna och har nu landat i att det är dags för mig att gå vidare efter 20 år i LHC. Energin finns inte till 100 % och då är det bättre att avsluta, säger Fredrik Emvall.

Fredrik Emvall kom till Linköping som spelare i samband med den första säsongen i Elitserien, 1999/2000. Efter elva säsonger och 645 matcher i LHC-tröjan tog Fredriks karriär som hockeyspelare slut efter säsongen 2009/2010. Därefter klev Fredrik in på kansliet och verkade under ett par år som VD i ett av LHC:s dotterbolag, Ispalatset AB innan han klev in i rollen som General Manager.

– Fredrik har ett stort LHC-hjärta och har betytt mycket för Cluben – och för svensk hockey. Att Fredriks tröja är hissad i Saab Arena är ett bevis för hans stora insatser på isen. Nu tackar vi honom för hans lojala insatser för Cluben utanför isen och önskar honom lycka till i framtiden, säger Roger Ekström, ordförande i Linköping Hockey Club.

Linköping Hockey Club tackar Fredrik Emvall för hans insatser som spelare, medarbetare och General Manager.

Kommunikation Gustaf Pettersson