Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar

Spelartillskott när LHC startade matchveckan

22 mars 2021 17:50
Nyhet

Efter söndagens träning, som bestod i att starta upp motorerna igen, var det full fart i Saab Arena under måndagsförmiddagen. Dessutom med ett par spelare som återkom efter skadefrånvaro.


– Det var en bra dag. Framförallt var det skönt att få trycka på igen efter att ha haft ledigt några dagar, säger Daniel Eriksson.

Vad har fokus legat på?
– Idag har vi haft fokus på att komma in i spelet igen. Efter förra veckan, som inte innehöll några taktiska delar, så var det en hel del sånt idag och det var delar i spelet med- och utan puck. Det såg helt okej ut, vi har några grejer kvar att göra under de kommande två träningarna innan matchen mot Djurgården.

Vilka delar ska ni jobba vidare med?
– Vi kommer jobba vidare med spelet utan puck över hela banan och lite special teams inför matchen.

Henrik Törnqvist och Alexander Johansson var tillbaka i träning efter sina respektive skadeperioder.

– Det är jättebra att ha många spelare tillgängliga. Det skapar trygghet och konkurrens och det driver upp verksamheten. Tryggheten består i att spelarna vet om att det finns killar som är redo att spela.

Nyss nämnde Törnqvist var på väldigt gott humör efter att ha klivit isen i Saab Arena.

– Det är kul att få vara tillbaka och träna med laget igen. Det var lite yrt, det var mycket folk därute och en skillnad mot att träna själv med Martin (Dendis, red.anm). Mycket rörelse, men det var kul, säger Henrik Törnqvist.

Hur mycket har du längtat efter det här?
– Otroligt mycket. Sista veckorna har jag varit på is och åkt mycket skridskor och då blir man ännu mer sugen på att komma tillbaka i spel och få drar på sig träningströjan. Det har varit jobbiga veckor att sitta vid sidan av.

Hur är det att köra rehab på is?
– Det är väldigt bra. Det är inte det roligaste, att bara åka skridskor, men det är det viktigaste. Hellre det så att man får upp isvanan, istället för att bara vara i gymmet. Jag har haft en jättebra rehabiliteringsperiod och har fått köra på ordentligt.

Du var på ett bra ställe precis innan skadan. Hur gör man för att plocka upp det?
– Det kändes jättebra precis innan skadan. Jag måste gå ut och spela mitt spel igen, men jag har varit borta ett tag så jag får börja med att spela enkelt och så får det andra komma efter det.

Artikeln presenteras av www.housecar.se