Djurgården var steget före LHC
Publicerad: 2017-12-07
Efter Match
LHC föll på torsdagskvällen mot ett för dagen bättre Djurgården. LHC hade hugg på hemmalaget ett par gånger om, men åkte på ganska snabba mål bakåt efter de egna reduceringsmålen. Matchen slutade 6-3.

Djurgården öppnade bäst på Hovet och skapade redan i matchens första byte en bra målchanser som räddades av Linköpings Jacob Johansson. Hemmalaget låg på och på mest hela tiden och LHC hade stundtals problem med hemmalagets intensiva jakt på vitklädda spelare.

Det var emellertid LHC som tog ledningen i matchen. I powerplay tog sig Eddie Larsson till ett läge vid tekningscirkeln och skickade in sitt första SHL-mål för säsongen.

Djurgården replikerade när de kort därefter fick chansen i powerplay. Kanadensiska stjärnan Rene Bourque skickade in kvitteringspucken efter framspelning av Markus Ljungh och Linus Hultström.

Kort därefter tog hemmalaget också ledningen i matchen genom Marcus Davidsson och 2-1 var ställningen efter första perioden.

Den andra perioden var blott en halvminut gammal när Djurgården gick iväg till 3-1, återigen efter mål av Rene Bourque.

Djurgården hade en fortsatt positiv trend i spelet efter det tredje målet och gjorde det svårt för Linköping.

LHC kom dock tillbaka och reducerade till 3-2 genom ett riktigt viljemål av Jimmy Andersson. Men tre minuter senare utökade Djurgården sin ledning till två mål igen genom Andreas Engqvist.

I den tredje perioden fick LHC ett tidigt powerplay och reducerade där till 4-3 efter mål av Nick Sörensen. Djurgården svarade återigen snabbt när Lukas Vejdemo gjorde 5-3 fyra minuter efter Sörensens mål.

Med fem minuter kvar på klockan fastställde Djurgårdens Linus Johansson resultatet till 6-3.