Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Onsdag Ons 26 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan

Elliot Ekmark skriver SHL-kontrakt med Cluben

22 april 2021 11:00
Lagbygget SHL

Han är född och uppvuxen i Linköping. Han inledde sin hockeykarriär i Stångebros katakomber. Nu har Elliot Ekmark klättrat hela vägen till ett SHL-kontrakt på två år med moderklubben.


19-årige Elliot har som sagt gått hela vägen från föreningens ungdomsverksamhet upp till SHL-laget. Att få skriva på sitt första SHL-kontrakt med moderklubben är speciellt.

– Det är såklart jätteskönt att få skriva på just med LHC. Det är en dröm som jag har sen jag började med hockey och att få göra det med LHC är speciellt, säger Elliot Ekmark i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Han har sin ålder till trots hunnit bygga på sig en del SHL-erfarenhet. Totalt står han noterad för 35 matcher. Första matchen som han fanns med i laget var mot Skellefteå i början av oktober 2019, men den verkliga debuten med speltid skedde två veckor senare, den 19:e oktober mot Oskarshamn.

Den senaste säsongen tog han ett stort kliv i och med de 31 matcher som har gjorde under säsongen. När han ser tillbaka på vad han här lärt sig under de dryga ett och halvt år som har sedan debuten lyfter han fram förmågan att ta snabba beslut.

– Du måste ta beslutet snabbare och det är sånt som växer när du får spela mer och mer. Det kändes som att det gick väldigt fort i första matchen och man kände väl att man kanske inte riktigt var redo, på samma sätt som nu.

Första SHL-målet i karriären gjorde han på bortaplan mot Brynäs, den 26:e januari 2021.

– Jag tror det var Tyler Morley som fick en puck bakom kassen och vi hade pratat ihop oss innan matchen om att deras backar rusade ut hårt och att det skulle finnas is bakom i mitten. Jag försökte ta mig dit och få klubban på den när han slängde in den och den gick den. Det var otroligt skönt och roligt.

Under ungdomsåren var hans förebilder i LHC en viss duo, bestående av Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson. Framförallt den sistnämnde inspirerade Elliot, som under ett antal år hade Tonys nummer som sitt favoritnummer.

– Jag kommer ihåg att favoritnumret var nummer 9 efter han och vi spelade samma position.

Med Elliots signatur på pappret har LHC fjorton spelare på kontrakt, varav sju har gått via LHC:s juniorverksamhet.