• Huvudsponsorer

Niklas Persson förstärker LHC

13 april 2018 16:43
Pressmeddelande

Efter totalt sex säsonger och 372 SHL-matcher i LHC-tröjan meddelade Niklas Persson för en tid sedan att den gångna säsongen blev den sista i LHC. Nu har han skrivit på igen – ”Pajen” jobbar vidare i klubben.


– Det känns kanon att få in Niklas i LHC. Med sin stora hockeykunskap, erfarenhet från flera länder på toppnivå samt ett genuint LHC-hjärta får vi en stark förstärkning i LHC, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LHC.

Niklas Persson börjar sitt ämbete någon gång under augusti och kommer att assistera Fredrik Emvall i den sportsliga ledningen tillsammans med en specialroll som forwardsinstruktör i LHC Academy.

– Vi får en stark och kunnig kraft som älskar hockey och som dessutom har en god känsla för klubben. Vi kan på så sätt utveckla vår sportsliga verksamhet inom både scouting- och instruktörsområdet, säger Fredrik Emvall, General Manager i LHC.

Niklas blev direkt lagkapten när han 2015 återvände efter utlandsäventyr i KHL och Schweiz. Han har efter de tre senaste åren god inblick både i A-lagsverksamheten och vad som krävs för att komma upp som ung junior i LHC. Där får han en viktig roll att stimulera unga forwards då LHC hittills främst har utvecklat backar till både till SHL och NHL. Av de tolv spelare som lämnat LHC till NHL de senaste tio åren är inte mindre än nio backar.

– Det ska bli kul att få en viktig roll i LHC, både för elit- och utvecklingsdelen. Ett och annat har man väl plockat upp genom åren och det ska bli stimulerande att jobba ihop med Niclas Hävelid och de andra instruktörerna i LHC Academy samtidigt som jag gärna hjälper till med det jag kan tillföra runt A-laget, säger Niklas Persson själv.

LHC Academy startade 2016 och går in på sitt tredje år. Den omfattar fyra lag från U15 till J20 och är unik i Sverige där flera duktiga instruktörer för såväl målvakter, backar och forwards samt i fysträning ger de egna LHC-produkterna en bättre förberedelse med målet att fler kommer in på Hockeygymnasiet och till SHL. LHC hade denna säsong både U16 och J18 med i ”final four” - SM-slutspelet för junior- och pojklag.

– Instruktörerna och tränarna inom LHC Academy gör verkligen ett kanonjobb med våra talanger och nu tillför ytterligare kompetens till hela vår elitsatsning, avslutar Fredrik Emvall.