• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 29 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Johan Södergran lämnar LHC för spel i NHL

10 juni 2019 21:49
Pressmeddelande

Under måndagskvällen kom beskedet att Johan Södergran har undertecknat ett treårskontrakt med NHL-klubben Los Angeles Kings. Johan lämnar därmed LHC för spel i Nordamerika den kommande säsongen.


Johan Södergran draftades av Los Angeles Kings sommaren 2018 som val nummer 165. Därefter slog han igenom med dunder och brak under hösten och stod för en mycket bra debutsäsong i LHC. Nu går karriären vidare med spel i Los Angeles Kings organisation.

– Det känns naturligtvis väldigt stort och roligt att få den här möjligheten. Det är få förunnat att få den här chansen och jag är inställd på att göra det absolut bästa av situationen. Jag känner en väldigt stor tacksamhet mot LHC för den utbildning och utveckling som jag har fått i föreningen sedan jag kom hit till hockeygymnasiet, säger Johan Södergran.

General Manager Niklas Persson fick beskedet under måndagen.

– Jag hade ett möte med Johan tidigare idag där han berättade att han har bestämt sig för att skriva på ett NHL-kontrakt. Så klart visste jag om att det var på gång men det är ändå tråkigt för oss som tappar en duktig spelare, men det är också väldigt roligt för Johan. Det är också ett gott betyg till vår juniorverksamhet som har jobbat med Johan under åren på hockeygymnasiet och gett han förutsättningar att försöka uppfylla sina drömmar, säger Niklas.