Christoffer Ehn blir näste man in i truppen
Publicerad: 2021-05-11
Lagbygget SHL
SHL-laget tar allt mer form. Näste man i truppen är den 25-årige forwarden Christoffer Ehn, som närmast kommer från spel i SHL-konkurrenten Frölunda. Avtalet med LHC är skrivet på tre år.

– Jag var lite i tankarna kring vad jag ville göra med karriären och vart jag ville ta vägen. Där kom Linköping med ”Pajen” och coacherna in i bilden och jag fick en bra känsla från start. Jag känner mig väldigt motiverad att starta det här kapitlet, säger Christoffer i intervjun som du ser i spelaren ovan.

Linköping blir Christoffers fjärde klubb i Sverige på seniornivå. Större delen av karriären i Sverige har spenderats i Frölunda, med två utlåningar till Oskarshamn och Karlskoga under hans juniorår.

– Det ska bli spännande framförallt, att få se hur det funkar och lära känna laget och staden. Under hela min karriär i stort har jag varit i Göteborg och Frölunda, så det blir spännande med en liten nystart. Förhoppningsvis så kan man växa i det som både spelare och människa.

När det gäller att växa som spelare så ser Christoffer flytten till Linköping som en möjlighet att ta ytterligare kliv i utveckling och öka den offensiva produktionen.

– Coacherna och ”Pajen” ser mig som en tvåvägscenter och med lite trygghet och stabilitet så tror jag att jag kan utvecklas i båda riktningarna. Jag ser mina egna styrkor i det fysiska och defensiva spelet, men tillsammans med coacherna hoppas jag kunna växa och bidra ännu mer i det offensiva spelet.

För att vara blott 25 år gammal har Christoffer samlat på sig en hel del erfarenhet. Utöver ett SM-guld och två titlar i Champions Hockey League har han också samlat på sig 114 NHL-matcher i anrika Detroit Red Wings.

– Framförallt så var det en fantastisk upplevelse överlag. Jag hade inte trott att det skulle bli lite mer än 100 NHL-matcher när jag åkte, men samtidigt så är det så att man ska ha lite lyft och vara bra vid rätt tillfälle. Som allting blev så är jag ganska nöjd och glad över att det blev lite över hundra matcher. Jag kom in i ett bra läge och växte av det. Sen hade jag hjälp av bra lagkamrater, framförallt av Niclas Kronwall och Jonathan Ericsson. Det gjorde omställningen lite enklare.

Hans framtid är nu i Linköping, till att börja med under kommande tre åren.

– Både jag personligen och laget vill lyfta i tabellen. Det har varit ett par år utanför slutspelet, så det är klart att man siktar på det och att laget ska ha framgång. Kan man få ihop både det och personlig utveckling, så hade det varit det jag velat. Vi ska få ihop gruppen, att man känner att det blir en utvecklande miljö och att laget kan ta steg ihop, så kommer det bli toppen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners